Noul arhiepiscop al Bisericii Catolice din România, Aurel Percă, a decis schimbarea din funcția de purtător de cuvânt a preotului Francisc Doboș, cunoscut publicului larg din România, pentru aparațiile sale televizate, pe parcursul vizitei făcute de Papa Francisc, în 2019, în țara noastră.

Potrivit unor surse bisericești, preotul Doboș ar fi fost schimbat tocmai pentru opiniile sale publice, făcute la adresa ortodoxiei. „Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a numit joi, 23 aprilie 2020, în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) pe Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Totodată, încetează oficiul de purtător de cuvânt al ARCB desfăşurat până în prezent de către Pr. Francisc Doboș, care a primit o misiune pastorală în cadrul Arhidiecezei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Arhiepiscopia Romano Catolică București.

Pe facebook, preotul Doboș a a scris că misiunea lui de purtător de cuvânt s-a încheiat. ”Vă sunt recunoscător pentru tot sprijinul, susținerea și colaborarea. Mulțumesc confraților mei și tuturor colegilor din presă. Au fost ani minunați. Voi rămâne mereu la dispoziție, chiar dacă voi avea alte atribuții. Așa că vor fi în continuare ani minunați”, a scris preotul Doboș.

Fostul ministrul de Externe, Teodor Baconschi a scris pe facebook un comentariu. ”Ați ilustrat cu umanitate, umor și inteligență spirituală o misiune mai dificilă ca oricând. Gânduri bune și mulțumiri!”. Alți internauți au cerut lămuri în legătură cu deciza episcopului Percă.