Cel mai ciudat animal! Pește cu „dinți umani” prins de un pescar în Carolina de Nord

Cel mai ciudat animal! Pește cu „dinți umani” prins de un pescar în Carolina de Nord

Săptămâna trecută, pe 4 august, pescarii de pe debarcaderul Jennette din Carolina de Nord au scos ceva neașteptat - și ciudat - din Atlantic: un pește cu dinți umani. Da, acest pește - și dinții săi - sunt reali. Dar, din fericire, nu este nimic uman în acest sens.

Se numește pește cu cap de oaie (Archosargus probatocephalus) - cunoscut și ca peștele-deținut din cauza dungilor întunecate care îi curg pe corpul gri, care amintește de o salopetă de închisoare, potrivit Departamentului de Resurse Naturale din Maryland.

Peștele se găsește în mod obișnuit de-a lungul coastei atlantice, de la New York la Brazilia, și i-a dat numele Sheepshead Bay, Brooklyn. Poate crește până la 91 centimetri lungime și are la masă o varietate de stridii, scoici, crustacee și o parte ciudată a materiei vegetale.

Să vorbim despre dinții peștelui

La fel ca oamenii, peștele cap de oaie are o dietă diversă, omnivoră și, la fel ca oamenii. Un pește cap de oaie complet dezvoltat va avea în mod obișnuit trei rânduri de molari în maxilarul superior și două rânduri în maxilarul inferior. Numai bun să spargă cochiliile prăzii sale, potrivit Scientific American. Dar incisivii peștilor (dinții din față) îl arată ca fiind cel mai umanoid pește descoperit până acum. Sunt chiar acoperiți cu smalț, a raportat Scientific American.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toți acești dinți se dezvoltă treptat de-a lungul vieții peștilor, pe măsură ce animalul crește și trece de la o dietă de animale predominant cu corp moale la un meniu cu conținut ridicat de crustacee mai târziu în viață.

În fotografia împărtășită pe Facebook de Pier Jennette, puteți vedea două noi rânduri de molari care se dezvoltă în spatele maxilarului inferior al peștilor.

Cu un set de de dinți de genul acesta, un pește cap de oaie reprezintă o amenințare pentru oameni? Potrivit lui David Catania, managerul colecțiilor pentru ihtiologie de la Academia de Științe din California, răspunsul probabil este nu.

"Nu aș ezita să înot în apele populate de acești pești", a declarat Catania pentru Snopes.com. "Nu reprezintă o amenințare pentru oameni decât dacă sunt hărțuiți. Deoarece sunt buni de mâncat, peștele este vizată de pescari, astfel încât manipularea uneia după capturare creează posibilitatea de a fi mușcați sau împunși de spinii ascuțiți ai aripilor dorsale."