Evenimentul Zilei > Monden > Un american a pescuit un pește foarte rar. „Am vrut să-l arunc înapoi în apă” FOTO
Un american a pescuit un pește foarte rar. „Am vrut să-l arunc înapoi în apă” FOTO

Un american a pescuit un pește foarte rar. „Am vrut să-l arunc înapoi în apă” FOTO

Josh Rogers, un pescar din Arkansas, a prins un pește foarte rar. Inițial, nici nu a remarcat, însă după ce a publicat pe rețelele de socializare o poză cu animalul vertebrat, reacțiile oamenilor l-au pus pe gânduri.
Josh Rogers, un cetățean american din Arkansas, SUA, a pescuit un biban foarte rar, din specia Largemouth Bass (biban cu gura mare) în lacul Beaver. De regulă, acest tip de pește prezintă nuanțe de verde închis sau deschis pe spate, alb pe burtă sau maro, însă cel pescuit de către Josh Rogers avea nuanțe aurii.

John Rogers nu a recunoscut specia, deși știa că este una extrem de rară, însă nuanța sa l-a pus pe gânduri. A postat mai multe poze pe rețelele de socializare, iar reacțiile oamenilor l-au convins să cerceteze mai în amănunt istoria peștelui.

„A prins un pește la un milion

Biologul Jon Stein a declarat pentru presa străină, că pescarul ar putea să-și încerce norocul la loterie având în vedere norocul pe care îl are. „A prins un pește la un milion”, s-a exprimat biologul Jon.

Omul de știință a explicat, de asemenea, că nuanța peștelui se datorează unei anomalii genetice a peștelui care este cunoscută sub numele de xanthochrism.

Xanthochrismul este o anomalie genetică remarcată la nivelul diferitelor vertebrate, care se caracterizează prin absența locală sau totală a pigmentului care oferă nuanța de negru sau maro peștelui, ceea ce conduce la dezvoltarea naturală a unor pigmenți de roșu sau auriu pe spatele sau burta peștelui.

Particularitățile peștelui. „Am vrut să-l arunc”

„Pentru o oră și jumătate nici nu m-am gândit prea mult la asta. Apoi, am început să le trimit poze prietenilor mei și să le postez pe Instagram și Facebook. Reacțiile oamenilor m-au făcut să mă gândesc dacă nu cumva am prins o specie rară. Pentru un moment, am vrut să-l arunc înapoi în apă. Am rămas surprins de reacțiile oamenilor”, a relatat Josh Rogers.

Specia de peşti Largemouth Bass (biban cu gură mare) nu face parte din familia bass, aşa cum numele îi spune, ci din familia Centrarchidae. La originile sale, peştele Largemouth Bass a fost localizat în Estul Statelor Unite ale Americii, dar datorită popularităţii sale în pescuit și a înmulțirii acestuia, peștele a fost exportat spre a popula și alte ape de la nivel global.

Unele studii plasează peștele Largemouth Bass drept unul dintre cei mai apreciați, chiar și în top 5, în domeniul pescuitului, conform huffpost.com.