Cel mai căutat terorist al planetei a fost ucis de armata americană. Au spus-o prima dată televiziunile, o confirmă și Donald Trump. Abu Bakr al-Baghdadi este mort!

La puțin timp după orele 9 ale dimineții de duminică (orele 15.00, în România), Trump s-a prezentat în fața presei cu următorul mesaj: „Azi-noapte, liderul terorist numărul unu al lumii a făcut cunoștință cu justiția. Abu Bakr al-Baghdadi este mort! Era fondatorul și liderul ISIS, cea mai nemiloasă și violentă organizație teroristă din lume. Statele Unite îl căutau pe al-Baghdadi de mulți ani. Capturarea și uciderea lui a fost prioritatea de securitate națională a administrației mele”.

Dovedind calități de regizor, Donald Trump a povestit cu lux de amănunte prinderea și eliminarea celui mai căutat terorist al planetei de la Osama bin Laden încoace,  precizează CBS News.

„Abu Bakr al-Baghdadi a murit ca un câine, ca un laș. A murit după ce a fugit într-un tunel fără ieșire, scâncind și plângând și țipând tot timpul. Complexul în care locuiau el și acoliții săi a fost curățat, ceilalți fie s-au predat, fie au fost împușcați și uciși. 11 copii au fost scoși din casă și sunt acum în siguranță, nevătămați. Doar al-Baghdadi a mai rămas, iar când s-a refugiat în tunel a luat cu el trei dintre copiii săi. Au fost duși la moarte sigură. A ajuns la capătul tunelului, în timp ce «câinii» noștri l-au urmărit. Și-a detonat vesta cu explozibil, ucigându-se pe el și pe cei trei copii. Trupul i-a fost mutilat de explozie”, a narat Donald Trump scenariul minuțios pregătit de consilierii de imagine ai US Army.

Au făcut „live” la Casa Albă

Prinderea și/ sau uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi a făcut parte dintr-o operațiune care a fost transmisă „live” la Washington. Liderul de la Casa Albă a urmărit pe televizorul din Biroul Oval asaltul trupelor special americane.

Operațiunea în sine a durat aproximativ două ore și a fost un success, niciun soldat american nesuferind răni.

„Forțele speciale americane au executat o misiune de noapte periculoasă și îndrăzneață în nord-vestul Siriei. Și au îndeplinit misiunea într-un stil grandios, băieții noștri au fost incredibili. Am urmărit operațiunea, în mare parte. Niciun militar nu a fost pierdut în operațiune, în timp ce un număr mare de luptători și însoțitori ai lui Baghdadi au fost uciși, împreună cu el”, a încheiat, plin de mândrie, președintele Trump.