Evenimentul Zilei > International > Cel mai căutat om din Orientul Mijlociu. Cine e „Fantoma”, teroristul prea RADICAL și pentru Al Qaeda
Cel mai căutat om din Orientul Mijlociu. Cine e „Fantoma”, teroristul prea RADICAL și pentru Al Qaeda

Cel mai căutat om din Orientul Mijlociu. Cine e „Fantoma”, teroristul prea RADICAL și pentru Al Qaeda

O nouă fotografie a liderului din umbră a unui grup terorist extrem de violent, considerat prea radical chiar și de temuta Al Qaeda, a fost dată publicității de Ministerul irakian de Interne, potrivit Daily Mail.

Astfel, autoritățile irakiene au lansat o nouă acțiune de capturare a teroristului Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Islamic State of Irak and Syria (ISIS), aflat în spatele uciderii unui număr mare de irakieni. De asemenea, ISIS este cunoscută și pentru atacurile brutale asupra orașelor siriene pe care le controlează.
Nu în ultimul rând, celebra rețea teroristă Al Qaeda s-a distanțat, prin intermediul unui comunicat oficial, de facțiunea pe care o consideră prea radicală.
"Forțele de securitate fac apel la populație să ofere orice informație relevantă pentru capturarea acestui criminal", se arată în comunicatul postat pe site-ul ministerului, alături de fotografia lui al-Baghdadi.
Liderul ISIS se pare că s-ar afla pe teritoriul Siriei, mai exact în orașul Raqqa, unde se află sediul central al organizației care a organizat atacuri atât împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad, cât și împotriva grupurilor rebele siriene.
Al-Baghdadi este cunoscut sub numele de "Fantoma" în rândul membrilor miliției libaneze pro-Assad, Hizballah. Potrivit militanților care au luptat alături de el, liderul ISIS are tot timpul fața acoperită cu o eșarfă, chiar și atunci când se află în prezența celor mai apropiați aliați ai săi. De altfel, el se adresează simpatizanților săi prin intermediul unor înregistrări audio, postate pe Internet. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News