Cei mai rapizi hoţi de bancă, arestaţi

Cei mai rapizi hoţi de bancă, arestaţi

Presupuşii autori ai jafului armat asupra băncii Carpatica din Constanţa, la sfârşitul lunii mai, au fost arestaţi astazi dimineaţă pe 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Nicuşor Manea, în vârstă, de 35 ani din Constanţa şi nepotul său, Radu Lucian Apostol, în vârstă de 23 ani din Năvodari sunt consideraţi autorii celui mai rapid jaf armat din istoria atacurilor asupra vreunei bănci din Romania, de numai 34 de secunde.

„Recunoaşte cineva de la început? Nu recunoaşte nimeni, dar materialul probator e atât de consistent încât a determinat judecătoria să-i aresteze”, a declarat azi Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, comisar şef Aurelian Zaheu.

Mai mult de jumătate din suma furată a fost recuperată Poliţiştii spun că de fapt cei doi au fost identificaţi după 2-3 zile, însă pentru a fi reţinuţi a fost nevoie de probe. La percheziţiile domiciliare au fost găsite pistoale cu bile de cauciuc, bastoane cu şoc electric, mănuşi, încălţămintea şi cămaşa purtate în timpul jafului. Au fost recuperaţi şi 41.000 de lei din cei 70.000 sustraşi sub ameninţare, în dimineaţa zilei de 29 mai, din casieria băncii Carpatica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi suspecţi sunt acţionari la o firmă de import export fier vechi, preluată de la o rudă decedată. Maşina cu care au fugit după jaf fusese închiriată de la o firmă de profil. Pentru că nu şi-au recunoscut fapta, anchetatorii nu au putut spune ce i-a determinat pe cei doi să recurgă la un asemenea gest, mai ales că nu aveau antecedente penale.

Poliţiştii, propuşi la primă „O petiţie are termen de rezolvare în 30 de zile, poliţiştii noştri au rezolvat cazul în numai 25 zile, cei doi autori nu au avut timp nici să cheltuie banii, acum ne lăudăm şi noi”, a declarat zâmbind şeful IPJ Constanţa. Pentru rezolvarea rapidă a cazului, Zaheu a propus IGP premierea subalternilor săi.

„Din păcate, Constanţa este al doilea caz din ţară, după jaful armat şi neeleucidat încă de la Cluj, dar nu este nicio problemă, şi acolo monitorizăm situaţia, continuăm investigaţiile pentru a-i prinde pe autori”, a comentat comisar şef Gabriel Enescu, din cadrul IGP, care a făcut parte din echipa de poliţişti care au instrumentat dosarul. Acesta a evitat să se pronunţe dacă cei doi suspecţi constănţeni ar fi putut acţiona şi la Cluj.