Evenimentul Zilei > Justitie > Cei doi capi ai mafiei țigărilor din Arad s-au predat polițiștilor. Sunt acuzați de contrabandă și spălare de bani
Cei doi capi ai mafiei țigărilor din Arad s-au predat polițiștilor. Sunt acuzați de contrabandă și spălare de bani

Cei doi capi ai mafiei țigărilor din Arad s-au predat polițiștilor. Sunt acuzați de contrabandă și spălare de bani

Căutați de autoritățile din România, Cosmin Mladin și Dani Copil au decis să se predea, vineri, și urmau să dea explicații în fața anchetatorilor. Judecătorii au amânat până luni o decizie în ceea ce îi privește.

Cosmin Mladin și Dani Copil, capii mafiei țigărilor, din Arad, s-au predat, vineri, autorităților. Cei doi sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Procurorii ceruseră arestarea preventivă pentru cei doi, Tribunalul București hotărând ca 11 dintre persoane să fie puse sub măsura controlului judiciar în dosarul de contrabandă cu țigări de la Arad. Ei au fost non stop monitorizați de Poliția Română, în ultimele săptămâni.

DIICOT ceruse arestarea contrabandiștilor în lipsă

Cosmin Mladin și Daniel Copil au dispărut în ziua perchezițiilor, cu două ore înainte ca polițiștii să le bată la ușă. Cosmin Mladin este cel care coordona rețeaua de contrabandă de țigări de la Arad, interceptat de DIICOT când recunoștea valoarea uriașă a unui transport ilegal de țigări în Marea Britanie de aproape 400.000 de lire sterline. Procurorii DIICOT ceruseră arestarea celor doi în lipsă.

„DIICOT i-a interceptat pe mebrii grupării încă din noiembrie 2019. Practic a fost interceptată o discuție din 20 noiembrie 2019 în care Cosmin Mladin discuta cu Gheorghe Costea zis Mambo, fost asociat al ministrului de Interne Traian Igaș până în 2010, despre o captură făcută de autoritățile britanice.

„Cei doi lideri ai grupării încercau să găsească o variantă să recupereze banii și se vorbea de întocmirea unor documente cum că banii ar fi folosiți pentru cumpărarea unor mașini”

Practic, într-un camion care dusese țigări de contrabandă la ieșirea din Marea Britanie au fost descoperite ascunse aproape 400.000 de lire sterline. Cei doi lideri ai grupării încercau să găsească o variantă să recupereze banii și se vorbea de întocmirea unor documente cum că banii ar fi folosiți pentru cumpărarea unor mașini, însă în acel moment Cosmin Mladin a spus că nu se poate justifica o sumă atât de mare și recunoștea că făceau transporturi cu valori de până la jumătate de milion de lire sterline”, a spus jurnalistul Pressalert Dragoș Boța, la Antena 3, în această săptămână.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: