Evenimentul Zilei > International > ”Cecul în alb”. Infractorii români și italieni s-au asociat și au pus la cale o nouă escrocherie
”Cecul în alb”. Infractorii români și italieni s-au asociat și au pus la cale o nouă escrocherie

”Cecul în alb”. Infractorii români și italieni s-au asociat și au pus la cale o nouă escrocherie

Poliția italiană a descoperit o nouă escrocherie pusă la cale de o grupare periculoasă formată din cetățeni români și italieni.

Prin metoda „Cecul fals”, gruparea a făcut multe victime în mai multe localități italiene. Cea mai recentă victimă este un bătrân de 72 de ani din San Lazzaro di Savena, o comună din Provincia Bologna.

Potrivit anchetatorilor, bătrânul a fost păcălit după ce a scos la vânzare un autoturism Honda CR-V, folosindu-se de un site web specializat.

Trei italieni l-au contactat și au stabilit o întâlnire într-o agenție specializată de vânzări auto. După ce s-au perfectat actele, cei trei au plecat cu mașina, achitând-o cu un cec în valoare de 3.500 de euro. La cercetările poliției cecul s-a dovedit că a fost fals.

Așa cum era normal, bătrânul s-a dus la bancă să scoată banii de pe mașina vândută. Însă mare i-a fost mirarea atunci când funcționarii i-au spus că cecul este fals.

Bineînțeles că bătrânul a încercat să i-a legătura cu escrocii, dar aceștia parcă intraseră în pământ. Telefoanele acestora erau închise.

El a mers la carabinieri pentru a denunța înșelăciunea. După o serie de investigații, oamenii legii au depistat mașina în România, cu ajutorul Poliției Române.

Căutările au demarat după ce poliția din Italia a anunțat Poliția Română și au convenit să acționeze împreună pentru prinderea infractorilor.

Totodată, agenții i-au depistat pe cei trei escroci care au mers la o întâlnire capcană, fiind vorba de trei italieni cu vârste de 31, 43 și 49 de ani.

Escrocii au fost arestați pentru fraudă, cercetările continuând în acest caz, bănuiala principală fiind că este vorba de o rețea specializată, formată din italieni și români, iar bătrânul nu este prima victim, potrivit stiridiaspora.ro