Evenimentul ZileiIstoria secretaCazul falsului medic Matteo Politi redeschide arhivele. Pățania Elenei Ceaușescu și a unui fals dentist din Israel

Cazul falsului medic Matteo Politi redeschide arhivele. Pățania Elenei Ceaușescu și a unui fals dentist din Israel

Cazul falsului medic Matteo Politi redeschide arhivele. Pățania Elenei Ceaușescu și a unui fals dentist din Israel
Recentul caz al falsului medic Matteo Politi, arestat pentru că practica medicina în baza unor documente false, a fost un prilej pentru un cunoscut istoric, Mircea Stănescu, arhivist la Biroul pentru Arhive Contemporane al Arhivelor Naționale ale României, să readucă în atenție un caz pe care îl consideră asemănător, vechi de peste 30 de ani:

 „FALȘII MEDICI : UN CAZ ISTORIC

În 1988 un anume Benedict Heinrich, cetățean israelian care se recomanda cacofonic „Prof. Dr. Dr.”, bașca președinte al Academiei Europene de Implantologie Orală, a trimis o scrisoare (în limba română) tovarășei Elena Ceaușescu (mai cunoscută oficial sub numele de „Cabinetul nr. 2”), în care propunea înființarea la noi în țară a unui centru internațional de profit – pro-fil !, scuzați actul ratat !

Scrisoarea a fost retrimisă la Securitate – nu știm din ce motiv, probabil pentru a afla cum de a reușit să ne învețe atât de bine limba română – care a revenit cu o notă din care rezultă următoarele :

Tipul s-a născut la Târgu Neamț în 1928 (tatăl fiind comerciant, iar mama casnică), unde au locuit cu toții până în 1936, când s-au mutat la București. În 1951 au ales libertatea și au emigrat în Israel.

Până în 1944 Benedict al nostru a absolvit patru clase la Liceul comercial „Cultura – Max Aziel” din București, dar nu s-a putut verifica dacă până la emigrare a urmat liceul ori alte studii din învățământul de stat.

Citește continuarea, GRATUIT, pe Evenimentulistoric.ro