„FALȘII MEDICI : UN CAZ ISTORIC

În 1988 un anume Benedict Heinrich, cetățean israelian care se recomanda cacofonic „Prof. Dr. Dr.”, bașca președinte al Academiei Europene de Implantologie Orală, a trimis o scrisoare (în limba română) tovarășei Elena Ceaușescu (mai cunoscută oficial sub numele de „Cabinetul nr. 2”), în care propunea înființarea la noi în țară a unui centru internațional de profit – pro-fil !, scuzați actul ratat !

Scrisoarea a fost retrimisă la Securitate – nu știm din ce motiv, probabil pentru a afla cum de a reușit să ne învețe atât de bine limba română – care a revenit cu o notă din care rezultă următoarele :

Tipul s-a născut la Târgu Neamț în 1928 (tatăl fiind comerciant, iar mama casnică), unde au locuit cu toții până în 1936, când s-au mutat la București. În 1951 au ales libertatea și au emigrat în Israel.

Până în 1944 Benedict al nostru a absolvit patru clase la Liceul comercial „Cultura – Max Aziel” din București, dar nu s-a putut verifica dacă până la emigrare a urmat liceul ori alte studii din învățământul de stat.

Citește continuarea, GRATUIT, pe Evenimentulistoric.ro