Evenimentul Zilei > Actualitate > CEAȚĂ pe drumurile naționale. Vezi unde se întrerupe CIRCULAȚIA RUTIERĂ și RUTELE OCOLITOARE
CEAȚĂ pe drumurile naționale. Vezi unde se întrerupe CIRCULAȚIA RUTIERĂ și RUTELE OCOLITOARE

CEAȚĂ pe drumurile naționale. Vezi unde se întrerupe CIRCULAȚIA RUTIERĂ și RUTELE OCOLITOARE

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe drumurile naționale din județele Alba, Iași, Ialomița se circulă în condiții de ceață. Totodată, drumul care leagă Buzăul de Brașov a fost închis, pentru o perioadă de timp, pentru consolidarea unui versant unde căderile de pietre de munte pune în pericol circulația rutieră.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.Totuși,

În judeţul Buzău, în perioada 14-22 ianuarie 2015, între orele 10:00-12:00 şi 14:00-16:00, se va întrerupe circulaţia pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, în vederea executării unor lucrări de consolidare a versantului. Se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, dar şi limitarea de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare: • DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele; • DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Precizare: în funcţie de lucrări, în intervalele orare amintite poate fi permisă circulaţia autovehiculelor în ambele sensuri sau alternativ, dirijat.

Pe autostrada A1 Sebeş-Deva, din cauza unor defecţiuni tehnice la rostul de dilatare al podului de la kilometrul 334+950 de metri, traficul rutier se desfăşoară numai pe banda 2, pe sensul de mers spre Sebeş. Zona este semnalizată corespunzător.

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi semnalizarea rutieră instituită.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului.

Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură. Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Având în vedere faptul că în mai multe zone din țară se circula, în această dimineață, în condiții de ceață – Alba, Iași, Ialomița, București – Poliția Română le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.