Cea mai mare companie low cost din Europa vrea să reducă numărul curselor

Cea mai mare companie low cost din Europa vrea să reducă numărul curselor Ryanair. Sursa foto: arhiva EVZ

Cea mai mare companie low cost din Europa intenționează să reducă numărul curselor aeriene începând cu această iarnă.

Ryanair ne lasă fără bilete ieftine la avion. Ryanair a anunţat joi că va reduce programul său de iarnă din cauza întârzierilor în livrarea de avioane Boeing.

Cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a precizat că estimările privind traficul anual nu sunt "deocamdată" afectate, transmite Reuters.

Nu se va trece fără anulări de zboruri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anulările de zboruri vor avea loc de la finalul lunii octombrie. Vor fi comunicate pe mail tuturor pasagerilor afectaţi, în următoarele zile, a informat Ryanair.

Ryanair/ Sursa: arhiva EVZ

Ryanair încearcă să-și revină după pandeamia de Covid

Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal. Faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

Ryanair a comandat aproximativ 300 de avioane Boeing. Compania vrea să profite de revenirea traficului aerian după pandemia de COVID-19.

"În acest stadiu preliminar, nu ne aşteptăm ca întârzierile să afecteze obiectivul nostru anual de a transporta 185 de milioane de pasageri. Dar dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind în ianuarie -martie 2024, am putea fi nevoiţi să modificăm aceste date. Și posibil să le revizuim în scădere", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

Joi dimineaţa, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 1,4%.

Compania irlandeză va renunţa la trei avioane de la baza sa de la aeroportul Charleroi din Belgia, la două din Dublin şi la cinci din aeroporturile din Italia, inclusiv Bergamo, Napole şi Pisa. De asemenea, va fi redus numărul de aeronave la aeroporturi din Orientul Mijlociu, Marea Britanie, Portugalia şi Germania.

Ryanair avea nouă curse de pe Aeroportul Sibiu

Ryanair anunțat în decembrie 2022 că renunță la cursele de pe Aeroportul Sibiu. Compania low-cost irlandeză a decis atunci să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Patru rute care erau operate de Ryanair din Sibiu au fost suspendate la finalul lunii martie 2023, iar zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu au mai fost reluate în vara anului 2023.