Cea mai lungă melodie din istorie durează peste 138 de ore. Cine a creat un cântec imposibil de ascultat

Cea mai lungă melodie din istorie durează peste 138 de ore. Cine a creat un cântec imposibil de ascultatPortativ, muzică. Sursa foto: Pixabay

Melomanii au nevoie de timp pentru a asculta cea mai lună melodie creată vreodată. Nu e ușor de asimilat și are o încărcătură spirituală. A fost nevoie de câțiva ani pentru apariția produsului final. Cel mai lung cântec lansat vreodată se întinde pe durata a 138 de ore 41 min 20 secunde. Melodia a fost realizată de Dr. Jagadeesh Pillai (India) în Varanasi, Uttar Pradesh și a fost lansată la data de 12 aprilie 2023.

Dr. Pillai este scriitor, cercetător și speaker motivațional. El a avut nevoie de peste patru ani pentru a înregistra, edita și mixa piesa care a intrat în Cartea Recordurilor.

Cea mai lungă melodie din istorie a intrat în Cartea Recordurilor și a fost creată de un indian

Melodia are la bază opera poetică „Shri Ram Charit Manas”, scrisă de poetul bhakti indian din secolul al XVI-lea, Goswami Tulsidas. Poemul epic este scris în limba awadhi (o formă populară de hindi) și constă din peste 15.000 de versuri. Și se bazează pe Ramayana, unul dintre cele două texte epice fundamentale ale hinduismului, alături de Mahabharata.

Dr. Pillai a creat cel mai lung cântec din istorie

sursa: guinnessworldrecords.com

Ramayana relatează faptele prințului Rama, cel de-al șaptelea avatar al lui Vishnu. Goswami Tulsidas a fost renumit pentru devotamentul său față de legendara zeitate Rama și și-a petrecut cea mai mare parte a vieții între Varanasi - același oraș în care Dr. Pillai a creat cântecul - și Ayodhya, conform guinnessworldrecords.com.

Orașul are un important rol spiritual. Buddha a ținut prima sa predică

Varanasi este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii și este adesea menționat în saga epică. „Citadela reprezintă capitala spirituală a Indiei datorită râului sfânt Gange, care adăpostește mii de temple, dar și datorită orașului Sarnath. Acolo unde Buddha a ținut prima sa predică celor cinci discipoli ai săi după iluminare. Acest oraș are multe și multe de spus și de răspândit”, a spus Dr. Pillai, conform sursei citate.

 

Ne puteți urmări și pe Google News