Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce vor face elevii după vacanță. Deciziile care au fost luate de Iohannis și Cîmpeanu
Ce vor face elevii după vacanță. Deciziile care au fost luate de Iohannis și Cîmpeanu

Ce vor face elevii după vacanță. Deciziile care au fost luate de Iohannis și Cîmpeanu

Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu au discutat, joi, despre modul în care se vor relua școlile, după prelungita vacanță de primăvară, impusă de pandemie.

Klaus Iohannis, președintele României, a avut o întâlnire, joi după-amiază, cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Subiectul a fost legat de redeschiderea școlilor după perioada de vacanță și modul în care se va finaliza anul educațional 2020-2021. Vor fi aplicate aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru.

„Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil”

„În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară la nivelul unităţilor şcolare. În ceea ce priveşte reluarea cursurilor după actuala vacanţă, se vor aplica aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică”. A fost anunțul făcut de la Cotroceni după întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu.

Conducerile universităților, un alt subiect ce a fost discutat, astăzi, de președintele Kalus Iohannis și ministrul Sorin Cîmpeanu

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învăţământ va permite desfăşurarea în siguranţă a cursurilor, atât cadrele didactice, cât şi elevii fiind, astfel, protejaţi împotriva infectării cu SARS-CoV-2”. Se mai arată în comunicatul emis de Adminsitrația Prezidențială.

Cei doi oficiali au mai abordat un subiect, în cadrul discuției. Cel legat de conduceri eficiente la nivel universitar. Ministerul Educaţiei urmează să stabilească metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi.

„Această lună de vacanță a fost solicitată expres de Ministerul Sănătății, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie. A fost o variantă propusă de Ministerul Educației, conform legii stării de alertă. Nu e singura variantă.

Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educației nu se încăpățânează că ar deține cea mai buna variantă. Așteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluții chiar dacă dor”, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu după anunțarea vacanței.