"Sunt două planuri complet diferite. Și cred că ține de nivelul fiecăruia de civilizație și de înțelegere a democrației să le separe. Primul plan este acela al dreptului fiecărui parlamentar de a iniția ceva – un proiect legislativ, o serie de amendamente… Dincolo de rigorile de partid, există rigorile propriei conștiințe precum și rigorile în relație cu propriul electorat. Iar dacă un parlamentar consideră corect un anumit demers, consider absolut firesc că acesta să meargă pe drumul propriei sale gândiri. Corectă sau greșită, inițiativa parlamentarului va avea sau nu sprijin la votul din comisii și, cel mai important, la votul din plen. Așa funcționează democrația parlamentară REALĂ, oriunde în lumea civilizată… Ca atare, mi se pare o greșeală majoră fie și simplă punere în discuție a unei excluderi sau a unei sanctionari", a declarat Liviu Pleșoianu, pentru news.ro
  
 Deputatul a ținut să precizeze că nu este de acord cu grațierea faptelor de corupție, chiar dacă sub masca luptei anticorupție s-a desfășurat "un amplu și abject proces de poliție politica". 
  
 "Al doilea plan este acela al modului cum ne raportăm fiecare, precum și partidul în ansamblul sau, la o anumită inițiativă a unui coleg. În ce mă privește, deși am spus-o și o repet – în România, sub masca luptei anti-corupție s-a desfășurat un amplu și abject proces de poliție politică, nu pot fi de acord cu grațierea faptelor de corupție tocmai pentru că artizanul noii Securități, Traian Băsescu, precum și întreagă să camarila nu e firesc să scape", a explicat social-democratul. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, săptămâna trecută, că este dezamăgit de funcționarea Comisiei juridice a Senatului, după amendamentele la Legea grațierii. 

La rândul său, Șerban Nicolae, a spus că nu există o problemă a sa cu Liviu Dragnea. El a adăugat că proiectul legii grațierii va intra, luni, în plenul Senatului, unde va fi dezbătul și votat. 

Te-ar putea interesa și: