Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune Tăriceanu despre EXCLUDEREA lui Daniel Constantin din ALDE
Ce spune Tăriceanu despre EXCLUDEREA lui Daniel Constantin din ALDE

Ce spune Tăriceanu despre EXCLUDEREA lui Daniel Constantin din ALDE

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că a comunicat în cadrul întâlnirii deciziile care s-au luat în interiorul partidului în ceea ce îl priveşte pe Daniel Constantin.

”Le-am comunicat colegilor noştri din PSD decizia care a fost luată ieri în Biroul Politic Central al ALDE cu privire la retragerea sprijinului politic pentru domnul Daniel Constantin. Le-am comunicat, de asemenea, decizia referitoare la persoana care îl va înlocui în cadrul Guvernului pe Daniel Constantin. Este doamna Graţiela Gavrilescu care a fost ministru al Mediului şi, de asemnea, propunerea noastră pentru ministrul pentru relaţia cu Parlamentul în persoana domnului Viorel Ilie, actualul lider al grupului de la Senat al ALDE”, a declarat Tăriceanu.

El a punctat că se păstrează structura Guvernului, astfel că Graţiela Gavrilescu va ocupa atât funcţia de ministru al Mediului cât şi pe cea de vicepremier, iar ”partenerii din coaliţie au primit bine această propunere”.

În ceea ce priveşte o eventuală exculdere a lui Daniel Constantin din partid, Tăriceanu a afirmat că până la Congres toţi îşi păstrează funcţiile politice.

”Congresul va decide asupra viitoarei structuri de conducere a ALDE. Congresul nu face decât să aleagă viitoarea conducere, nu stă să se ocupe de excluderi de membri”, a precizat Tăriceanu.

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.

În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a anunţat, astăzi, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.