Experții atrag atenția asupra consecințelor după purtarea de tocuri înalte prea des sau pentru perioade lungi de timp. 

Este posibil să aveți dureri de spate

Unele femei au observat că se apleacă după o zi în care au purtat tocuri. Acest lucru se întâmplă pentru că simt nevoia să elibereze presiunea pe spate. 

Spatele are o formă de curbă C într-o poziție normală. Când purtați tocuri înalte, schimbați forma coloanei vertebrale și, în timp, se poate uza de cartilajul de pe discuri, articulații și ligamente din spate.

Puteți exercita o presiune suplimentară asupra picioarelor

Echilibrul natural este distorsionat atunci când porți tocuri. Așadar, s-ar putea să experimentați o presiune suplimentară asupra bilelor picioarelor, care vă pot afecta viteza de mers, lungimea pasului și mersul.

Este posibil să aveți probleme cu genunchii

Din cauza cuplului excesiv al genunchiului (forței de rotație) și a compresiei, genunchii sunt mai predispuși să fie rupți atunci când porți toți înalte.

„Artrita de uzură”, cunoscută sub numele de osteoartrita genunchiului, se întâmplă mult mai mult femeilor decât bărbaților, iar purtarea tocurilor înalte este unul dintre principalele motive pentru aceasta.

Gleznele tale pot suferi

Mușchii gambei pot suferi din cauza înălțimii excesive, astfel încât gleznelor voastre le-ar putea fi mai dificil să mișcați piciorul înainte în timp ce mergeți.

În plus, deoarece glezna nu este în poziția sa normală, tendonul lui Ahile s-ar putea contracta. De-a lungul timpului, s-ar putea să vă confruntați cu o afecțiune inflamatorie care se numește tendonită de Ahile inserțională.

Sursa foto: Instagram