Evenimentul Zilei > Social > Ce se întâmplă în Marea Britanie după vaccinare. E prima dată când se înregistrează acest lucru din septembrie
Ce se întâmplă în Marea Britanie după vaccinare. E prima dată când se înregistrează acest lucru din septembrie

Ce se întâmplă în Marea Britanie după vaccinare. E prima dată când se înregistrează acest lucru din septembrie

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie, au scăzut foarte mult, în ultimele șapte luni, în contextul campaniei de vaccinare, ajungând doar la 4, luni, 19 aprilie.

Marea Britanie a înregistrat doar 4 decese din cauza COVID-19, cel mai mic număr, de la începutul lunii septembrie. Numărul deceselor a scăzut în ultimele șapte luni, cu aproape 70% în fiecare săptămână, conform Daily Mail. Cifrele Departamentului Sănătății arată că numărul infecțiilor cu coronavirus a scăzut, de asemenea, la 2.963 de infecții noi în ultimele 24 de ore, cu 17% mai puțin decât săptămâna trecută când au fost înregistrate 3.568 de cazuri.

Autoritățile britanice nu au informații despre influența pe care a exercitat-o, asupra răspândirii coronavirusului, suspendarea restricțiilor care a intrat în vigoare săptămâna trecută. Valorile legate de evoluția coronavirusului sunt scăzute, de obicei, la începutul săptămâni. Acest lucru se datorează modului în care sunt înregistrate rezultatele testelor și deceselor.

Premierul presat să aplice măsurile de relaxare mai rapid

Este de așteptat ca apariția acestor statistici să contribuie la creșterea presiunii asupra premierului Boris Johnson, pentru a-l determina să adopte un calendar mai strâns de ridicare a restricțiilor. Se așteaptă ca următoarea relaxare să aibă loc mai devreme de data stabilită.

Premierul a refuzat până în prezent să relaxeze măsurile într-un timp mai scurt, chiar dacă numărul deceselor și a cazurilor de COVID au scăzut.

Următorul pas în calendarul ridicării restricțiilor anti-COVID va fi făcut cel mai devreme pe 17 mai. La această dată vor fi permise întâlnirile în interior – deschiderea restaurantelor și pub-urilor – precum și reuniunile în grupuri mari, în aer liber. De asemenea vor fi permise călătoriile internaționale.

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat că au fost vaccinați 10 milioane de cetățeni britanici, cu ambele doze. Numărul vaccinărilor a scăzut la 100.000 pe zi din cauza problemelor de aprovizionare.

Marea Britanie pregătește al treilea rapel

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a precizat că Marea Britanie va derula încă un program de vaccinare rapel, pentru pentru britanicii vulnerabili, începând din această toamnă. Aceștia vor primi a treia doză de vaccine, menită să-i protejeze mai bine împotriva variantelor sud-africane sau indiene ale coronavirusului.

Până acum, în Marea Britanie, au fost identificate 103 cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului. Marea majoritate a acestor cazuri au legătură cu călătoriile în această țară. Din acest motiv, India a fost trecută pe lista roșie a destinațiilor de călătorie. Astfel, orice resident britanic ce se întoarce dintr-o călătorie dintr-un stat aflat pe lista roșie va trebui să intre în carantină.

Mai mult, în afară de rezidenții britanici sau irlandezi, nici un cetățean care a călătorit în India în ultimele zece zile, nu va putea intra în Marea Britanie.

Autoritățile sanitare susțin că noile variante ale virusului reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea Marii Britanii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.