Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă, de fapt, cu majorarea alocațiilor. Orban face lumină. „Disperat că…”
Ce se întâmplă, de fapt, cu majorarea alocațiilor. Orban face lumină. „Disperat că…”

Ce se întâmplă, de fapt, cu majorarea alocațiilor. Orban face lumină. „Disperat că…”

Premierul Ludovic Orban susține că Executivul pe care îl conduce a asigurat creşterea alocaţiilor în cinci etape.

De asemenea, acesta a mai adăugat că „problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani”.

Întrebat, joi, dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea de respingere a ordonanţei privind creşterea alocaţiilor, Ludovic Orban a replicat că „Guvernul a asigurat respectarea sensului legii şi anume dublarea alocaţiilor”.

„Această creştere am stabilit-o etapizat pentru că nu există resursele financiare pentru a face dintr-odată dublarea alocaţiilor. Etapizarea a fost făcută în funcţie de analiza de impact asupra bugetului, de previziunile asupra economiei şi de capacitatea statului român de a suporta aceste venituri suplimentare.

CITEȘTE ȘI Cum se vor majora alocațiile. Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost respinsă

Problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani. 20 de ani singura formaţiune politică care a făcut efectiv ceva pentru majorare alocaţiilor pentru copii în 2008, în 2015, în 2019 a fost PNL. PSD, disperat că pierde voturi şi profitând de faptul că dispun de majoritate în Parlament, au stabilit fără nicio fel de bază, după ce s-au dublat alocaţiile în martie 2019, au mai stabilit o dublare fără niciun fel de fundament, nicio legătură cu evoluţia economiei”, a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI Președintele despre majorarea alocațiilor și a pensiilor: „Nu poți să împarți bani care nu există”

Premierul a mai scos în evidență faptul că Guvernul a decis dublarea alocaţiilor, însă acest lucru va fi realizat în mai multe etape.

„Am decis dublarea alocaţiilor în cinci trepte. Cu câte o cincime şi prima creştere va fi pe luna august şi va plătită în septembrie, o majorare de 20 la sută”, a explicat premierul.

Întrebat dacă PNL va contesta la CCR legea de respingere a ordonanţei de urgenţă privind creşterea alocaţiilor, Ludovic Orban a declarat că parlamentarii liberali aşteaptă să vadă legea şi că vor lua o decizie în funcţie de elementele pe care le vor identifica.