Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă cu angajații de la metrou. Ultimele informații de la directorul Metrorex
Ce se întâmplă cu angajații de la metrou. Ultimele informații de la directorul Metrorex

Ce se întâmplă cu angajații de la metrou. Ultimele informații de la directorul Metrorex

Discuțiile cu sindicatul USLM s-au finalizat, marți. Concluzii sunt cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acțiunii ilegale, care au dus la blocarea metroului. Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a declarat că nu se vor opera disponibilizări.

În cadrul discuțiilor, directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment, nu se vor opera disponibilizări.

Pe durata discuțiilor cu sindicatul acțiunea disciplinară internă este suspendată

De asemenea, situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Compania Metrorex trebuie să își soluționeze problemele financiare.

Se poate spune că matematica nu este subiect de negociere. Dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege. Legea nu este subiect de negociere.

Pe durata discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, se precizează în procesului verbal semnat la Prefectura București. În procesul verbal se stipulează că perioada de discuții are termen data de 05 aprilie.

Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc.

Premierul României, Florin Cîțu, a opinat că participanţii la greva de la metrou trebuie să aibă salariul redus pentru recuperarea prejudiciului. Participanților li se va reduce salariul cu o zi.

Conducerea Metrorex va stabili cine a participat și va dispune reducerea salariilor, a precizat prim-ministrul, în mesajul postat duminică pe o pagină de socializare.

„Nimeni nu este mai presus de lege!”

Metrorex devine parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor, a mai spus premierul.

”Și ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acțiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

– recuperarea prejudiciului la nivelul societății comerciale și imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovați;
– constuituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;
– Metrorex va stabili clar cine a participat la acțiunea ilegală și va reduce salariul acestora cu o zi;
– instituțiile statului trebuie să-i ajute pe cetățenii și societățile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acțiunea ilegală;
– sesizări penale care au fost deja făcute”.

Premierul a mai afirmat că:” În mandatul meu, nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot. Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a mai anunţat premierul Florin Cîţu, duminică, pe pagina de Facebook.