Evenimentul ZileiSocialCe rugăciune trebuie să spui de Florii. Ce rol are salcia în această zi sfântă

Ce rugăciune trebuie să spui de Florii. Ce rol are salcia în această zi sfântă

Ce rugăciune trebuie să spui de Florii. Ce rol are salcia în această zi sfântă
Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui.

Ce rugăciune trebuie să spui de Florii. Ce rol are salcia în această zi sfântă.  În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare.

Rugăciunea de Florii

Evenimentul Zilei redă rugăciunea pe care tradiția și tainele creștinității ni le-au lăsat ca amintire veșnică pentru sufletul creștinilor.

“Domnului să ne rugăm,

Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi;
Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău,

Dacă vrei să știi ce trebuie să facem azi, conform tradiției, poți să citești aici

Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa;
Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii,
luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea,
Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire.

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.
Amin”.

Să nu uitați de Salcie. Trebuie sfințită la Biserică

Salcia este nelipsită la sărbătoarea Floriilor, din satul tradiţional. Salcia este sfinţită la biserică, apoi este utilizată în gospodărie.

Salcia înlocuieşte de fapt ramurile de măslin şi finic, care nu se găsesc în Români. În această zi se ţine o Liturghie diferită de cea care se oficiază în celelalte duminici.

Trebuie neapărat să știți că la sfârşitul slujbei, preoţii împart crenguţele de salcie sfinţită, pe care e bine să le luaţi acasă şi să le puneţi la icoane. Se spune despre ele că au putere tămăduitoare.


Accesează: