Evenimentul Zilei > Social > Ce rugăciune trebuie să spunem pe 24 aprilie. Cine a fost Sfânta Elisabeta
Ce rugăciune trebuie să spunem pe 24 aprilie. Cine a fost Sfânta Elisabeta

Ce rugăciune trebuie să spunem pe 24 aprilie. Cine a fost Sfânta Elisabeta

Conform calendarului creștin ortodox, ziua de 24 aprilie aduce o mare sărbătoare pentru români.

Ce rugăciune trebuie să spunem pe 24 aprilie? În această zi sfântă are loc pomenirea Sfintei Cuvioase Elisabeta, făcătoare de minuni.

Cine a fost Sfânta Elisabeta

În fiecare an, pe data de 24 aprilie, în calendarul ortodox este cinstită Sfânta Elisabeta. Aceasta a luat drumul nevoințelor încă din fragedă pruncie și era mult mai înțeleaptă decât copiii de vârsta ei. a stat 40 de zile fără să mânânce deloc, și umbla numai cu picioarele desculețe și cu o singură haină pe ea, fie că era ger. Untdelemn n-a gustat mulți ani și s-a nevoit, trăind viața unei sfinte și făcând multe minuni.

Rugăciune către Sfânta Elisabeta

De asemenea, creștinii pot, dacă doresc și simt nevoie, să își aloce cinci minute pentru Sfânta Elisabeta și să rostească rugăciunea dedicată acestei Sfinte.

Troparul Sfintei Cuvioase Elisabeta, făcătoarea de minuni, glasul al 8-lea:

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Elisabeta, duhul tău.

SEDELNA, glasul al 4-lea. Podobie: Pentru mărturisirea…

Ostenelile înfrânării le-ai suferit şi ai primit darul nepătimirii şi al tămăduirilor, Sfântă Elisabeta de Dumnezeu insuflată: a tămădui tot felul de boli şi a alunga lucrarea duhurilor necurate, ceea ce eşti vrednică de laudă. Roagă pe Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă.

Calendar ortodox 24 aprilie.Rugăciunea zilei de sâmbătă

Iată ce rugăciune se spune în ziua de sâmbătă, de Sfânta Elisabeta:

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr.

De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt,

Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai.

Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu.

Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta.

Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele
Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.