Potrivit Digi24, legislaţia românească nu are prevederi clare desper acest tip de educaţie, dar nici nu este interzis. În România, peste 500 de copii învaţă acasă şi sunt înscrişi la şcoli din Statele Unite sau Europa.

În România există de 15 ani o asociaţie de profil, aproximativ 500 de copii românii fiind înscrişi în acest sistem. Aceştia respectă programa şcolară şi sunt testaţi periodic şi trebuie să studieze obligatoriu limba ţării, o limbă străină, matematică, geografie şi istoria naţională. 

În funcţie de şcoală, un an de homeschooling costă între 350 şi 500 de dolari, bani în care sunt incluse şi materiale multimedia.

„Homeschoolingul, dacă este bine făcut, atunci este o plăcere atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Fiecare şcoală spune câte zile trebuie să înveţe copilul, ce materie trebuie să înveţe şi cer un orar şi o disciplină din partea părinţilor şi din partea copiilor”, a transmis Gabriel Curcubeţ, preşedintele Asociaţiei de Homeschooling din România. 

În legislaţia românească este prevăzut ca orice copil să frecventeze o formă de învăţământ autorizată, dar nu neapărat în ţara noastră. 

Te-ar putea interesa și: