Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști. Două rețete simple

Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști. Două rețete simple Ciocolata. Sursa foto: Dreamstime.vom

De cele mai multe ori, în urma meselor îmbelșugate de Paști rămân multe resturi. Cojile de cozonac sau bucățile de pască și prăjituri rămase pot fi transformate. Acestea nu se aruncă, putând fi adăugate într-o rețetă de salam de biscuiți. De asemenea, cu aceste resturi pot fi pregătite bomboane de ciocolată.

Salam de biscuiți, pregătit cu resturi de la masa de Paști

Salamul de biscuiți se numără printre deserturile deloc pretențioase, care pot fi pregătite într-un timp foarte scurt. Biscuiți pot fi înlocuiți cu foile rămase de la prăjituri sau chiar cu feliile de cozonac uscate. Acestea se pot înmuia în lapte, astfel încât compoziția obținută pentru un gustos salam de biscuiți să fie una moale.

Desert cu resturi de la masa de Paști

. Sursa foto: Dreamstime.com

Resturile de prăjituri și cozonac de la masa de Paști se așează într-un bol încăpător iar peste acestea se adaugă lapte cald. Separat se topesc 200 de grame de ciocolată. Opțional se poate folosi cacao. Peste compoziție se adaugă nuci, fistic sau alune mărunțite. De asemenea se adaugă și 50 de grame de unt la temperatura camerei.

Mod de preparare

Compoziția se amestecă până devine omogenă. În funcție de preferințe, se pot adăuga și biscuiți tocați grosier, astfel încât desertul să aibă o textură crocantă.  Peste crema obținută se adaugă și coaja de lămâie rasă esență de rom sau vanilie și o lingură de coniac.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce toate ingredientele au fost încorporate complet, compoziția se așează pe folie alimentară transparentă și se rulează sub forma unui salam.

O altfel de rețetă de salam de biscuiți. Ingredientele care fac diferența faţă de prăjitura clasică 

Sursă Youtube

Bomboane de ciocolată. Un desert fin, pregătit cu resturile de prăjituri de la masa de Paști

Bomboanele de ciocolată au aproape aceeași compoziție precum cea a salamul de biscuiți, însă o consistență mai cremoasă. Peste resturile de prăjituri sau pască se adaugă frișcă lichidă sau lapte cald. De asemenea, de adaugă ciocolată topită sau cacao, esențele preferate sau fructe uscate. Cu ajutorul unui mixer, compoziția se amestecă până când devine omogenă.

Aceasta se lasă pentru 20-30 de minute la frigider, iar ulterior se pot forma bomboanele. Opțional, acestea se trec prin fulgi nucă de cocos.