Evenimentul Zilei > Sport > Ce „manevră” a încercat să facă Țiriac?! „I-am spus să cumpere Dinamo”
Ce „manevră” a încercat să facă Țiriac?! „I-am spus să cumpere Dinamo”

Ce „manevră” a încercat să facă Țiriac?! „I-am spus să cumpere Dinamo”

Influentul om de afaceri Ion Țiriac a povestit cum a încercat să-l convingă pe șeful de la PSG să cumpere Dinamo.

Influent nu doar în România, ci și în diverse părți ale globului, Țiriac a afirmat pe durata interviului că i-a propus afaceristului Nasser Al-Khelaifi, șeful lui PSG, să investească la Dinamo. Miliardarul român a mai dezvăluit că Nasser, fost jucător de tenis, intenționează să cumpere turneul Masters 1000 de la Madrid, pe care Țiriac îl deține încă din 2009.

„Eu cunosc niște proprietari de cluburi. Pe proprietarul lui Paris Saint-Germain îl cunosc bine de tot, aproape a cumpărat Madridul (n.a – turneul de tenis). În fotbal, e o industrie, nu mai e ca pe vremea noastră

Îți dau cuvântul meu de onoare că i-am zis lui Nasser: «Hai să luăm Dinamo București!». Doha a început fotbalul acum 15 ani, iar emirul a făcut din sport prioritatea numărul unu”, a afirmat Țiriac.

Nasser Al-Khelaifi (46 de ani) e patronul lui PSG din 2011, însă are și numeroase afaceri gigantice în Qatar. În 2016, prestigioasa publicație L’Equipe l-a numit „cel mai puternic om din fotbalul francez”.

În prezent, acesta face parte și din comitetul executiv al UEFA, scrie GSP.


Cu relații nu doar din lumea fotbalului, Ion Țiriac a vorbit și despre așa-zisul vaccin descoperit de Rusia, pe care România a anunțat prin vocea președintelui Iohannis că nu-l va importa.

Rusia e prima țară care susține că a descoperit un vaccin împotriva noului coronavirus. Președintele Vladimir Putin a susținut că acesta i-a fost administrat uneia dintre fetele sale, însă comunitatea științifică internațională are îndoieli majore asupra validității acestui vaccin.

Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?

Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (…) Treaba cu rușii va accelera și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică. Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul”, a explicat Ion Țiriac.