Bărbatul de 39 de ani a fost găsit, însă, în Manhattan, iar anchetatorii cred că a înscenat totul, după ce a rămas fără bani. Nepotul fondatorului Fiat va compărea în instanţă în ianuarie. El este acuzat de raportarea falsă a unui incident.  

Joi, italianul le-a spus fanilor săi de pe Instagram că pleacă în străinătate pentru „mai multe proiecte de dezvoltare…, multe idei noi“.  Îmbrăcat într-un costum roşu-aprins, el a mai spus că, în cursul călătoriei, va intra în contact cu „multe personaje foarte interesante“.  Însă, potrivit presei, el a petrecut două zile cu o femeie, înainte de a-şi suna familia şi a cere mai mulţi bani. El le-a spus rudelor că a fost ţinut ostatic într-un apartament din Manhattan de vineri după-amiază până când poliţia l-a arestat, în faţa unui complex rezidenţial, duminică noapte, titrează bani.md.

Elkann, care s-a născut la New York, este acţionar Fiat, dar nu are niciun rol oficial în companie. El a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Italia în 2005, când a fost internat pentru o supradoză de droguri la Torino.