Polițiștii locali gălățeni au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată cu galben pentru a avea aspectul puilor sănătoși și grași de țară. Autoritățile au fost sesizate de cetățeni care s-au plâns de calitatea îndoielnică a cărnii.

Comercianții care vopseau carnea de pui vindeau în Piața basarabenilor din orașul Galați. În urma unei razii, polițiștii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre pentru distrugere. Vânzătorii au fost amendați.

”Cantitatea de 12 kg. carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză (…) au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg. carne de pasăre”, a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați.

Polițiștii locali au aflat de la mai mulți gălățeni că puii, se decolorau în contact cu apa. Cumpărătorii au relatat și că vânzătorii le spuneau că animalele erau crescute bio, în curțile lor, la sat.  În acest context, oamenii legii vor continua controalele în piețele gălățene, pentru a descoperi și alți vânzători mincinoși.

Sursa: Cancan.ro