Biroul de supraveghere intern al Departamentului Apărării al SUA inițiază cercetare referitoare la interacțiunile armatei Statelor Unite cu OZN-urile. Cercetarea urmărește să stabilească ce abordare a avut Pentagonul în legătură cu „UAP”, prescurtarea de la „Fenomene aeriene neidentificate”.

Biroul Inspectorului General al Departamentului Apărării a anunțat, potrivit publicației Navy Times, că această evaluare va căuta să „determine măsura în care Pentagonul a întreprins acțiuni cu privire la fenomenele aeriene neidentificate”.

Cercetarea va fi elaborate în baza informațiilor colectate de la biroul Secretarului Apărării, de la servicile militare, diferitele comandamente militare etc.

O informare despre contactele cu OZN-uri solicitată în Congres

Conform sursei citate, nu a fost fixată o dată până la care trebuie să se încheie acesată analiză. Este de menționat că aceasta a fost inițiată în condițiile în care agențiile de informații americane trebuie să prezinte un material, pe acest subiect, în fața Congresului. Citând directiva Comitetului Intel din Senat, CNN a raportat, în ianuarie, că raportul trebuie să conțină analize detaliate ale informațiilor și datelor referitoare la OZN-uri. Acestea vor fi sintetizate din dosarele deținute de Biroul de Informații al Marinei, FBI și de Grupul de lucru pentru fenomene aeriene neidentificate ale Pentagonului.

Raportul trebuie să includă informații despre cum se centralizeze informațiile privind contactele și analizele cu privire la OZN-uri și să determine dacă astfel de fenomene reprezintă o amenințare de securitate la nivel national.

Pentagonul ia în serios informațiile depre OZN-uri

Pentagonul a înființat Task Force-ul UAP în vara trecută pentru a monitoriza contactele cu obiecte misterioase apărute în atmosferă și pentru a determina dacă acestea prezintă un pericol.

Există o teorie a conspirației care ia amploare conform căreia sunt șanse mari ca OZN-urile să viziteze Pământul. În 2017, New York Times a dezvăluit o poveste în care se vorbește despre întâlniri ale piloților din forțele navale cu OZN-ur. Acestea au fost surprinse pe înregistrări video.

Chiar luna trecută, Marina a confirmat că au fost difuzate videoclipuri și imagini autentice de pe nava de război americană Russell, care ar fi arătat observații ale unor OZN-uri în regiunea San Diego. Acestea datau din 2019. Și în primăvara anului trecut, Marina a prezentat mai multe videoclipuri care prezintă întâlnirile ciudate ale piloților cu obiecte zburătoare misterioase.