Jurnalistul rus a acordat o bună parte din timpul vizirwi sale vinului moldovenesc. Varlamov a reușit într-o zi să cunoască 2 dintre cele mai dinamice și frumoase vinării din Moldova – Asconi și Mimi.

UNIMEDIA  a avut ocazia să îl însoțească pe celebrul blogger rus în vizita sa pe cel mai așteptat și important șantier al celui mai vechi castel vinicol din Moldova – Castel Mimi. La Bulboaca, în ciuda vremii mai puțin favorabile, lucrările sunt în toi, iar primele rezultate sunt deja impresionante. 

Potrivit directorului Castel Mimi, Cristina Frolov, la sfârșitul lunii, se va desfășura primul eveniment, iar majoritatea lucrărilor sunt pe ultima sută de metri. Vizita a început cu o prezentare a istoriei impresionate a Castelului Mimi și mai multe curiozități. De exemplu, clădirea Castelului a fost prima construcție din regiune realizată din beton armat. Asta se întămpla la sfârșitul secolului 19 la doar câțiva ani de la patentarea cimentului.

Castel Mimi a fost prima vinărie din Moldova creată ca idee de afacere. Se întâmpla la 1893, atunci când fostul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi a investit într-un Chateau creat și conceput de meșteri italieni.