Ce desert va avea Regina Elisabeta la Jubileul de Platină. Rețeta specială din bucătăriile palatului

Ce desert va avea Regina Elisabeta la Jubileul de Platină. Rețeta specială din bucătăriile palatului Regina Elisabeta a II-a. Sursa foto: Twitter

Cei mai buni bucătari din Marea Britanie s-au chinuit să găsească un desert special pentru Jubileul de platină. După lungi încercări, aceștia au găsit o rețetă delicioasă care să fie la nivelul așteptărilor Reginei Elisabeta.

Marea Britanie se pregătește să sărbătorească Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a. Cei mai buni bucătari din țară au căutat zi și noapte cele mai bune rețete pentru suverană.

Nu mai este un secret că Regina Elisabeta a II-a adoră dulciurile, în special dimineața. Gusturile Maiestăţii Sale sunt foarte clare şi cam toate deserturile trebuie să conțină ciocolată.

Cu toate astea, faimoșii bucătari au găsit o prăjitură inedită pentru Jubileul de platină, iar desertul nu conține ciocolată. Este vorba despre o rețetă cremoasă și foarte ușor de preparat, dar care a intrat repede la sufletul Reginei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretul unui desert gustos constă în calitatea ingredientelor, iar marele câştigător în cursa desertului regal a ieşit un interesant rulou, cremos şi răcoros, cu lămâie şi Amaretto.

Ingredientele din care e făcut desetul Reginei

Doritorii care vor să prepare desertul Reginei trebuie să folosească aceste ingrediente:

- 4 ouă bio, mari

- 100 g zahăr pudră

- 100 g făină

- Unt, pentru tapetare

Pentru crema de lămâie

- 4 gălbenușuri din ouă bio, mari

- 135 g zahăr

- 85 g unt moale, sărat

- Coaja de la o lămâie bio rasă

- 80 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

Cutremur la Palatul Buckingham! Abdicarea reginei Elisabeta. Motivul „drastic” pentru care monarhul ar renunța la tron 

Sursa foto: nzz.ch

Pentru jeleul St Clement

- 6 foi de gelatină

- 4 lămâi bio (fără coajă tratată cu pesticide)

- 3 portocale bio

- 150 g zahăr pudră

Pentru cremă

- 400 g cremă fină de brânză

- 3 gălbenușuri din ouă mari și bio

- 25 g zahăr pudră

- 1 linguriță amidon

- 1 linguriță esență de vanilie

Pentru biscuiții amaretti

- 2 albușuri din ouă bio mari

- 170 g zahăr pudră

- 170 g migdale măcinate (în prealabil hidratate în apă și decojite) sau făînă de migdale

- 1 lingură de Amaretto

- Unt pentru tapetare

Producătorii au profitat de Jubileul de Platină

Cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta, multe companii au profitat și au lansat linii cu tematică, inclusiv produse alimentare și băuturi ciudate.

Anke von Hanstein, senior brand manager la Kraft Heinz, a declarat: „Sosul HP și Heinz Salad Cream au fost pe mesele britanicilor de-a lungul întregii domnii a Reginei, aducând arome delicioase și distinctive meselor noastre preferate”.

M&S a fost alta companie care a lansat o ediție limitată de prăjituri Corgi meets Jubilee Connie the Caterpillar. Un economist de la British Retail Consortium, Harvir Dhillon, a declarat că alimentele proaspete, vânzările de alcool și în special articolele împodobite cu Union-Jack vor fi la mare căutare în această perioadă.

„Viitorul Jubileu de platină ar trebui să favorizeze comercianțîi cu amănuntul cu îmbunătățiri ale traficului pe parcursul perioadei de sărbătoare bancară, deoarece oamenii se aprovizionează pentru sărbători cu prietenii și familia”, a spus el.