Evenimentul Zilei > Politica > Ce cadouri de protocol a primit președintele Traian Băsescu
Ce cadouri de protocol a primit președintele Traian Băsescu

Ce cadouri de protocol a primit președintele Traian Băsescu

Traian Băsescu a primit în 2014 cadouri în valoare de 1.895 de euro, cel mai scump fiind o iconiţă de argint, de 700 de euro, dar fostul preşedinte nu a păstrat niciunul dintre bunurile primite cu ocazia unor activităţi de protocol, informează mediafax.ro.

Traian Băsescu a primit anul acesta 33 de cadouri în valoare totală de 1.895 de euro (8.395 de lei), potrivit listei cu bunuri primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor activităţi de protocol, publicată de Administraţia Prezidenţială.

Cel mai valoros cadou este o iconiţă din argint, poleită parţial cu foiţă din aur şi împodobită cu pietre semipreţioase – 700 de euro.

Traian Băsescu a mai primit un tablou cu ramă argintie, reprezentând o pictură a "Stemei României", în valoare de 120 de euro, cu ocazia unei vizite efectuate în Turcia.

Din partea preşedintelui Palestinei, Băsescu a primit un tablou pe pânză cartonată, reprezentând o moschee şi o biserică, în valoare de 100 de euro. Tot 100 de euro valorează un tablou reprezentând o frunză pictată în ramă. Celelalte bunuri primite au o valoare mai mică de 100 de euro fiecare.

Fostul preşedinte a primit un costum tradiţional specific tradiţiei rome, format din 4 fuste şi o eşarfă – 50 de euro, o machetă simulator F16 – 50 de euro, un DVD cu "Raionul Căuşeni" (R. Moldova) – 5 euro.

Pe lista cadourilor se află mai multe tablouri, plachete şi gravuri, precum şi obiecte decorative şi albume de artă.

Traian Băsescu nu a păstrat niciun cadou, astfel că toate au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: