Evenimentul Zilei > Politica > Ce au în comun New York, Tokyo, Berlin cu Reșița, Bocșa și Caransebeș
Ce au în comun New York, Tokyo, Berlin cu Reșița, Bocșa și Caransebeș

Ce au în comun New York, Tokyo, Berlin cu Reșița, Bocșa și Caransebeș

Un producător de filme din Reșița se ambiționează să promoveze ”Happy” Banatul de munte. El a realizat deja mai multe filme / clipuri pe celebra piesă a lui Pharrell Williams în care promovează orașe din Caraș Severin. Deja sunt trei realizate, dar urmează altele. Proiectul are o puternică latură socială. Sabin Dorohoi își propune să scoată din anonimat orașele sărace din județ.

Sabin Dorohoi a ajuns în atenția publicului anul trecut când unul din scurt-metrajele sale, Calea Dunării, a fost premiat cu “Young Audience Award” la competiţia oficialã a Festivalului Cinemed – Festival de Film Mediterraneen – de la Montpellier (coasta de Azur) din Franţa. Scurtmetrajul a mai fost selecţionat şi la alte festivaluri internaţionale importante: Palm Springs Shortfest, California Independent Film Festival.

După Paris, Tokio, New York, Berlin, etc. urmează Reșița, Caransebeș, Bocșa și altele.

”Cum în zona de vest, pe cardinala Reşiţa – Timişoara, urmeazã sã construim primele studiouri de film din Vestul României – Western Transylvania Studios, îmi doresc foarte mult sã promovez zona Banatului. Pe de altã parte, m-am nãscut la Reşiţa şi am copilãrit la Bocşa, aşa cã Banatul de Munte e casa mea. Aşa cã am fost foarte impresionat de buna dispoziţie pe care videoclipurile Happy ale Oraşelor din România o degajã, promovând într-un mod fantastic veselia şi locurile frumoase ale ţãrii şi am decis sã mã pun pe treabã. Aşa cã am lansat în 2 aprilie Happy Reşiţa. Videoclipul a fost atât de bine primit, încât imediat am fost chemat sã fac şi la Caransebeş. Şi aşa a început totul. Acum sunt decis sã mai facem asemenea clipuri muzicale vesele şi în alte oraşe ale Banatului de Munte şi în felul acesta sã promovãm zona de Vest intr-un mod inedit, energic şi optimist, prin muzicã şi dans. Este o promovare mai altfel, e adevãrat, dar clipurile se bucurã de mii şi zeci de mii de vizualizãri! Aşa cã joi, 15 mai, la orele 19:00 tocmai am lansat Happy Bocşa (Bocsa fiind orãşelul bunicilor mei, al celor mai frumoase amintiri). Vor urma şi alte oraşe cât de curând”, a declarat Sabin Dorohoi. filmul din Reșița face de la început trimitere la Uzinele Mecanice, în timp ce clipul din Caransebeș e un preambul la faptul că în perioada următoare aici se va redeschide Aeroportul, iar municipalitatea va achiziționa drone de supraveghere cu termoviziune, pentru intervenția în zonele montane greu accesibile.

Luni și marți, 19 – 20 mai, Sabin Dorohoi va filma ”Happy” la Herculane. Urmează apoi alte clipuri care vor fi realizate în Anina și Moldova Nouă.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: