Ce afecțiune neurologică ascunde, de fapt, zbaterea ochiului stâng. Mulți oameni o asociază cu o simplă superstiție

Ce afecțiune neurologică ascunde, de fapt, zbaterea ochiului stâng. Mulți oameni o asociază cu o simplă superstiție Sursa foto: Arhiva Evz

Contracțiile severe ale pleoapelor sunt întâlnite în rândul tuturor oamenilor. De cele mai multe ori, acestea sunt asociate cu simple superstiții. Puține persoane știu că tremuratul pleoapelor ascunde anumite probleme de sănătate. De asemenea, acest disconfort apare în unele cazuri și din cauza oboselii sau a iritațiilor de la nivelul ochilor.

Zbaterea ochiului stâng poate ascunde probleme de sănătate

Contracția pleoapelor este o mișcare repetitivă a mușchilor de la nivelul acestora. Spasmele de acest tip survin în mod obișnuit în perioade imprevizibile, fără a putea fi asociate la prima vedere cu vreun alt simptom.

Migrena

Sursa foto: Arhiva EVZ

De altfel, contracțiile pleoapelor pot dura între câteva secunde și câteva ore. În unele cazuri, contracțiile pot persista timp de câteva zile sau săptămâni. De obicei, acestea nu provoacă durere, însă pot ascunde anumite probleme de sănătate.

Principalele cauze ale contracțiilor de la nivelul pleoapelor

De cele mai multe ori, acest disconfort apare din cauza oboselii sau a stărilor de anxietate. Totodată, multe persoane care fac efort fizic zilnic sau consumă cantități mari de cofeină se pot confrunta cu această problemă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unui studiu recent, multe persoane care suferă de migrene resimt acest tremurat la nivelul pleoapelor mult mai des.

Ochi, sănătate, pleoape, zbaterea ochiului

Sursa foto: Dreamstime.com

Tremuratul pleoapelor ar putea ascunde o problemă de sănătate gravă

Contracțiile la nivelul unui singur ochi pot reprezenta un semn de spasm hemifacial. Această tulburare neuromusculară poate reprezenta un pericol. De obocei, spasmul hemifacial este cauzat de un vas de sânge care exercită o presiune excesivă asupra unui nerv facial.

Conform studiilor făcute de Institutul Național de Tulburări Neurologice și Stroke, aceste spasme hemifaciale sunt întâlnite mai des în rândul femeilor. Alte cauze care pot duce la apariția acestui disconfort pot fi alergiile, fumatul excesiv, consumul de alcool și scleroza multiplă. Totodată, spasmele pleoapelor pot să apară și după administrarea unor tratamente medicamentoase sau sensibilitatea la lumină.