Evenimentul Zilei > Politica > Ce a zis Tăriceanu despre retragerea lui Orban
Ce a zis Tăriceanu despre retragerea lui Orban

Ce a zis Tăriceanu despre retragerea lui Orban

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că nu i se pare normală situația prin care Ludovic Orban a fost practic obligat să iasă din cursă.

"Într-un fel s-a eliberat (scena politică – n.r.), dar eu vă spun că personal nu salut această situaţie, din contră, deplâng această situaţie prin care Orban a fost obligat să iasă din cursă şi să priveze bucureştenii de o alegere. Nu neapărat trebuie să înţelegeţi că eu sunt un avocat al domnului Orban în cursa lui pentru primărie, dar situaţii de acest gen, care duc în final bucureştenii să aleagă dintr-o listă care este scurtată prin acţiunile Justiţiei, nu mi se pare normală. Eu cred că trebuie ca oamenii să cântărească şi să decidă cine sunt preferaţii, cine sunt aleşii care să îi reprezinte", a declarat Tăriceanu. 

El nu a exclus o candidatură a sa la Primăria Capitalei . 

"Nicuşor Dan este un adversar, este un competitor. Am obiceiul să spun întotdeauna că nu trebuie subestimaţi competitorii. Dacă este să apreciez valoarea lui Nicuşor Dan, pun o singură întrebare simplă de tot. Primăria presupune, din partea candidaţilor, întrunirea câtorva calităţi şi una din calităţile esenţiale este şi competenţa şi experienţa. Nu ştiu ce competenţă şi ce experienţă are. Ca să conduci o Capitală ca Bucureştiul nu poţi să vii din neant şi fără niciun fel de experienţă administrativă, fără niciun fel de experienţă managerială să conduci oraşul. Cred că ar fi o partidă extrem de riscantă pentru bucureşteni, care s-au mai fript în trecut şi nu numai bucureştenii, românii în general s-au fript în ultima vreme cu alegerile pe care le-au făcut şi acum începem să vedem care sunt consecinţele", a precizat Tăriceanu.