Evenimentul Zilei > Justitie > Ce a spus Cozmin Guşă la ieşirea din sediul DNA după ce a fost audiat în dosarul lui Orban
Ce a spus Cozmin Guşă la ieşirea din sediul DNA după ce a fost audiat în dosarul lui Orban

Ce a spus Cozmin Guşă la ieşirea din sediul DNA după ce a fost audiat în dosarul lui Orban

Acţionarul Realitatea TV Cozmin Guşă a fost audiat, marţi, la DNA în calitate de martor în dosarul lui Ludovic Orban. Fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, retras din cursă după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală, ar fi primit mită 50.000 de euro de la un om de afaceri cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.

La ieşirea din sediul DNA, Cozmin Guşă a declarat că nu a existat nicio discuţie între el şi Ludovic Orban legată de bani. Singura întâlnire între el a fost atunci când i-a făcut o analiză asupra şanselor sale la Primăria Capitalei. "Singurul calcul pe care l-am făcut a fost cel electoral, în care i-am explicat problemele de pe partea dreaptă", a precizat Guşă.

"Discuţia (pe care am avut-o cu Orban – n.r) a fost cu publică. Nu a fost o discuţie între mine şi el, a fost o discuţie despre campanie, în care i-am spus ce şanse ar avea. Realitatea nu a cerut, nu i s-a oferit şi n-au existat discuţii legate de bani niciodată", a declarat Guşă la ieşirea din sediul DNA.

"Nu poate să existe intermediari între mine şi Orban pentru că ne cunoaştem de 14-15 ani. A fost un eveniment nefericit în cariera lui Orban. Nu ştiu ce gândeşte sau ce a dorit să facă", a adăugat acţionarul Realitatea TV.

Cozmin Guşă a reiterat faptul că dosarul lui Orban ar trebui să dea de gândit politicienilor despre "cele două cele două mari restanţe pe care le au: legea finanţării partidelor politice, de care n-au avut grijă,  şi felul în care îşi bat joc de mass media şi televiziuni în timpul campaniei". Totodată el a explicat că prezenţa politicienilor la emisiunile realizate de Realitatea TV "nu se fac contra-cost, doar producţia e contra cost". 

"Există televiziuni de stat care pot să promoveze candidaţii. Să se uite (politicienii – n.r) în SUA până în Europa, că mass-media, obiectivă fiind, este plătită de către candidaţi, în spiritul legii".