Evenimentul Zilei > Monden > Ce a pățit Dan Negru pe platoul de filmare. Totul s-a oprit într-o secundă
Ce a pățit Dan Negru pe platoul de filmare. Totul s-a oprit într-o secundă

Ce a pățit Dan Negru pe platoul de filmare. Totul s-a oprit într-o secundă

Vedeta Antena 1 Dan Negru a sărit în apărarea arbitrului roman Sebastian Colțescu acuzat de rasism, după incidentul de la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir.

Dan Negru a rememorat un episod din trecut, în care a fost implicat, asemănător cu cel care l-a avut protagonist pe arbitrul român. Sebastian Colțescu se află în mijlocul unui imens scandal după ce, în timpul meciului dintre PSG și Bașakșehir Istanbul, a fost acuzat de rasism. El l-a numit „negru” pe Pierre Webo.

În acest context, Dan Negru a povestit o situație prin care a trecut la un moment dat, tot în Franța, cu prilejul filmărilor la un show de televiziune, „Jocuri la Saint-Tropez” (Jeux sans frontiers). El a povestit că la un moment dat filmările au fost întrerupte din cauza unei confuzii provocate de numele său. Astfel, a povestit Dan Negru, cineva l-a strigat pe nume, iar producătorul francez a înțeles că ar fi vorba de o remarcă rasistă, după cum relatează publicația Rețete și vedete.

„Am fost în locul lui Colțescu, știu cum e și am evitat un tămbălau care ar fi ajuns primul scandal rasist cu mari sportivi români implicați: Filmam în Franța un program tv internațional «Jocuri la Saint-Tropez» (Jeux sans frontiers) difuzat simultan în 4 țări (Italia, România, Franța, Ucraina) și când ai noștri m-au strigat pe nume, producătorul general, un francez, a oprit filmarea”, a scris Dan Negru pe Facebook.

A trebuit să arate buletinul

Potrivit spuselor sale a durat în jur de o oră până când producătorul cu pricina a înțeles că nu este vorba despre o remarcă cu caracter rasist și că acesta este numele său: „Negru”.

„Ne-a luat vreo oră să-i convingem că așa mă chemă și scandalul s-a oprit abia când le-am adus buletinul de la hotel. Show-ul costa vreo 800 mii de dolari/ episod, adică fiecare oră de filmare costa enorm și organizatorii ar fi preferat să piardă banii doar ca să lămurească problema. Duckadam, Răducioiu, Mihai Leu, Crăciunescu, Doina Melinte, Marius Urzică, Maria Olaru mai țineți minte? Am fost toți, acolo!”, a mai scris Dan Negru pe Facebook, conform Rețete și vedete.

Arbitrul roman Sebastian Colțescu este protagonistul unui scandal de rasist după ce în timpul meciului dintre Paris Saint Germain – Istanbul Başakşehir l-a nominalizat pe antrenorul secund al echipei turce Pierre Webo drept „negrul acela”.