Evenimentul Zilei > Politica > Ce a declarat Victor Ponta despre viitorii parlamentari români din Harghita şi Covasna!
Ce a declarat Victor Ponta despre viitorii parlamentari români din Harghita şi Covasna!

Ce a declarat Victor Ponta despre viitorii parlamentari români din Harghita şi Covasna!

Victor Ponta declarat, la Miercurea Ciuc, că e posibil ca în Harghita şi Covasna să nu fie niciun parlamentar român, potrivit legii electorale.

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat luni, la Miercurea Ciuc, că modul în care este făcută legea electorală poate duce la situaţia în care în Harghita şi Covasna nu va fi nici un parlamentar român şi a susţinut că partidul pe care-l reprezintă va avea ca primă opţiune judeţul Harghita la împărţirea mandatelor la nivel naţional, potrivit agerpres.ro.

Acesta a fost însoţit de foştii miniştri Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici pentru a-l susţine pe deputatul Mircea Duşa, care candidează pentru un nou mandate în Parlament.

„Mi-e foarte clar că dintr-o chestie am căzut în alta şi o să ne trezim cu noua lege, aşa cum a fost făcută, că în Harghita şi Covasna probabil nu o să fie nici un parlamentar român, ci doar cei de la UDMR. Ceea ce, sigur, e vina legii, dar poate să fie îndreptat de dumneavoastră. (…) să vorbiţi cu toţi ceilalţi să îndreptaţi această greşeală a legii şi să avem suficiente voturi pentru Mircea Duşa, ca să se apropie de ceea ce-i trebuie ca voturi pentru un mandat, iar la Bucureşti am discutat deja cu Liviu Dragnea, dacă sunt suficiente voturi de la Harghita, când se împart acele ultime mandate la nivel naţional, evident că Harghita va fi prima opţiune pentru noi”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a mai susţinut că în timpul guvernării PSD s-au alocat mulţi bani pentru această zonă şi se aşteaptă ca maghiarii să recunoască acest lucru.

„Şi lor le-a fost cel mai bine tot cu noi. Şi spun asta pentru că ştiu foarte bine câţi bani a alocat pentru Harghita Eugen (n.r. Teodorovici) ca ministru al Fondurilor Europene cât era, după aceea ca ministru de Finanţe, ştiu foarte bine câţi bani au venit pentru pensii, ajutoare sociale, programe sociale, de la Rovana (n.r. Plumb), ştiu foarte bine când Liviu Dragnea a împărţit acele microbuze, că nu au a se plânge primarii UDMR-işti, că au primit de la Guvernul ăsta PSD-ist de oameni răi cum suntem noi mai mult decât au primit ei vreodată de la Guvernul lor”, a punctat Victor Ponta, care a adăugat că a guvernat pentru toată lumea.

La rândul său, deputatul Mircea Duşa a făcut apel la românii din Harghita să nu disperseze voturile către alte partide, pentru că există riscul să nu mai aibă reprezentare în Parlament.