Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Onești. Procurorul a interzis intervenția în forță a polițiștilor, dar și un lunetist
Cazul Onești. Procurorul a interzis intervenția în forță a polițiștilor, dar și un lunetist

Cazul Onești. Procurorul a interzis intervenția în forță a polițiștilor, dar și un lunetist

Apar noi detalii despre modul de intervenție a autorităților în teribila dublă crimă de la Onești. Potrivit unor surse, procurorul prezent la acest caz a luat decizia negocierii și a refuzat o serie de soluții eficiente în cazuistica luărilor de ostatici.

Procurorul a interzis intervenția în forță a polițiștilor! Potrivit unor surse citate de România TV, procurorul prezent la fața locului a luat decizia negocierii.

Citește și: https://evz.ro/exclusiv-ce-spune-despre-interventia-politiei-de-la-onesti-un-luptator-care-l-a-prins-pe-passaris.html

Acţiunea de intervenţie a poliţiştilor a fost coordonată de către un procuror. Este cel care a dat indicaţii pas cu pas și a refuzat o serie de intervenții eficiente în cazurile luărilor de ostatici. Acesta a interzis cu desăvârșire să se intervină în forță.

Procurorul a interzis intervenția în forță a polițiștilor, dar și  convocarea unui lunetist

Procurorul respectiv ar fi interzis și ca un lunetist să vină şi să tragă din blocul de vis-a-vis. Mai mult, acesta le-a interzis pompierilor să aducă un desfăcător pneumatic, care ar fi putut deschide ușa în doar câteva secunde. A acceptat ca uşa să fie doborâtă doar cu un berbec. Astfel, s-au dat 40 de lovituri la fiecare 5 secunde până când poliţiştii au reuşit să dărâme uşa şi să pătrundă în apartament.

Potrivit unor surse din anchetă citate de postul de televiziune, procurorul i-ar fi ameninţat pe poliţişti că dacă nu-i vor asculta ordinele se vor alege cu dosare penale.

Ministrul de Interne a anunţat înlocuirea șefilor IPJ Bacău. O serie de deficiențe în intervenția poliției

Ministrul de Interne a anunţat, miercuri seară, că şefii poliţiei Oneşti au fost schimbaţi din funcţie. Lucian Bode a prezentat miercuri concluziile preliminare după intervenția ratată a polițiștilor la dubla crimă de la începutul  săptămânii.

„Pentru mine, cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenţii nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor. Vin azi în faţa dumneavoastră cu rezultatul concluziilor.Mă axez pe trei paliere esenţiale din cuprinsul raportului preliminar.

1.Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul-șef și adjunctul lui. La comandă se afla adjunctul unității care s-a deplasat cu întârziere la fața locului minimizând importanța evenimentului. Cu toate că autorul a menționat de mai multe ori că va recurge la fapte de violență nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens. În contextul apelurilor repetate la 112 ale agresorului, conducerea IPJ nu a valorificat în întregime toate datele.

Poliția din Onești a ignorat trecutul autorului. Comunicarea a fost defectuoasă

2. Cu privire la modul de implicare a poliției municipale Onești, a fost ignorat trecutul autorului. Comunicarea cu autorul înainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasă, ceea ce a sporit starea de irasciblitate a agresorului. Măsurile dispuse la fata locului au fost deficitare, nu a fost izolată soția agresorului ceea ce i-a permis agresorului să aibă acces la informații despre operațiune.

3. Legat de modul de intervenție, forțele au avut în dotare echipament corespunzător, principala deficiență constatată a fost relaționarea defectuoasă între factorii de comandă, lucru care a determinat lipsa coordonării acțiunilor și neasumarea responsabilităților. Celor 4 ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții”, a  spus ministrul Lucian Bode.

Sursa: România TV

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: