Evenimentul Zilei > International > Putea să-i zboare creierii președintelui. Un lunetist trăiește povestea vieții
Putea să-i zboare creierii președintelui. Un lunetist trăiește povestea vieții

Putea să-i zboare creierii președintelui. Un lunetist trăiește povestea vieții

Un lunetist este cel mai căutat personaj din lume în aceste zile după ce a dezvăluit că putea să pornească un război care să afecteze întreaga lume.

Tensiunea din Caucaz e din nou uriașă. Totul din cauza unor fotografii făcute de un lunetist

Imaginile au fost surprinse în timpul vizitei pe care Ilham Aliyev, șeful statului azer, a făcut-o în regiunile recent părăsite de armeni după acordul de încetare definitivă a focului. Inedit e faptul că pozele care au stârnit vâlvă la nivel mondial au fost făcute prin luneta armei de un trăgător de elită iranian.

Lunetistul a postat fotografiile pe internet  după ce președintele azer Ilham Aliyev și soția acestuia, primul vicepreședinte Mehriban Aliyeva, au vizitat vechi pod Khudaferin din orașul Jabrayil, lângă granița cu Iranul.

Azerii și armenii l-au apostrofat pe lunetist. Din motive diferite…

Postarea a provocat o furie de nedescris pe rețelele de socializare. În vreme ce azerii l-au criticat pe lunetistul iranian pentru că a publicat asemenea fotografii provocatoare, armenii au afirmat că lunetistul ar fi trebuit să-i împuște pe cei doi, scrie cotidianul turc Daily Sabah.

Nici Azerbaidjanul, nici Iranul nu au făcut o declarație oficială cu privire la incident, desi guvernul de la Baku chiar ar trebui să explice cum a ajuns șeful statului într-un asemenea pericol.

Armata azeră a ocupat Jabrayil și câteva sate după războiul cu Armenia. Luni, Aliyev și soția sa au făcut o vizită în aceste regiuni.

„Președintele Ilham Aliyev și prima doamnă Mehriban Aliyeva se află în centrul orașului Jabrayil după eliberare. Totul este distrus. Magnitudinea vandalismului din Armenia depășește orice imaginație. Președintele Ilham Aliyev a subliniat că vor fi efectuate lucrări de reconstrucție”, a declarat un purtător de cuvânt al președinției azere, înainte să afle la ce risc se expusese șeful statului.

Vă reamintim că pe 10 noiembrie Armenia și Azerbaidjan au semnat un acord intermediat de Rusia pentru a pune capăt luptelor din Nagorno Karabakh. Prin acest acord s-a stabilit ca rezidenții armeni din zonele urmau să fie cedate Azerbaidjanului să părăsească zona până pe 15 noiembrie să părăsească zona. Ulterior acest termen a fost prelungit cu 10 zile.

Trump lovește devastator în orgoliul lui Putin. România e și ea vizată

Cât ne protejează măștile de coronavirus? Savanții danezi pretind că au aflat răspunsul