Cazul Necolaiciuc, în presa lumii

Cazul Necolaiciuc, în presa lumii

Agenţiile de ştiri şi publicaţiile de peste Atlantic nu au ratat subiectul arestării fostului director general al Căilor Ferate Române (CFR), Mihai Necolaiciuc, acuzat în State de încălcarea legii migraţiei şi în România de o fraudă de circa 100 de milioane de dolari.

Palm Beach Post, publicaţie din districtul american în care a fost arestat Necolaiciuc, notează că "agenţii federali au reţinut miercuri un bărbat despre care ziarele româneşti scriu că era căutat pentru o fraudă de milioane de dolari, victima fiind compania naţională de căi ferate".

Jurnaliştii americani spun că încă nu se ştie în ce unitate de detenţie se află românul, dar este cunoscută acuzaţia: "încălcarea legislaţiei privind imigraţia", celebrul Immigration and Nationalization Act.

"Vinerea trecută, oficialii de la US Marshals Service au declarat că nu au mandat de arestare provizorie a lui Necolaiciuc, dar au adăugat că, în Statele Unite, procesul obţinerii unui mandat pentru cei căutaţi internaţional este destul de îndelungat. Oficialii birourilor Interpol din Washington şi Paris spun că politica internă le interzice să ofere informaţii despre cazuri", completează Palm Beach Post.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre numeroşii escroci ai României

Se pare însă că în acest caz lucrurile au mers mai repede, Necolaiciuc fiind arestat ieri dimineaţă, respectivul mandat fiind acordat în ultimele şase zile. "Este un escroc. Astfel de cazuri sunt dese în România. Acolo, o mână o spală pe alta", spune Veronica Karlan, o româncă din localitatea americană North Palm Beach. E a denunţat nivelul imens al corupţiei din ţara natală.

Proprietăţi imobiliare

"O verificare la districtul Palm Beach a arătat că Necolaiciuc deţine două proprietăţi, fiecare în valoare de peste 400.000 de dolari", adaugă Miami Herald.

"Un român acuzat de fraudă, arestat în SUA", titrează AP, care citează din stufosul dosarul întocmit de procurorii români.

CITIŢI ŞI:

Ascensiunea şi căderea „ţarului” Necolaiciuc

Necolaiciuc, omul de 111 milioane $, arestat în SUA