L-am întrebat pe avocatul Tonel Pop, apărătorul familiei Melencu, dacă sunt suficiente probe pentru a-l ține în arest pe „Monstrul” din Caracal și dacă sunt suficiente elemente pentru întocmirea rechizitoriului.

Tonel Pop a transmis, pentru EVZ, că în ceea ce o privește pe Alexandra Măceșanu, probele sunt contestabile, iar în cazul Luizei Melencu nu există nimic care să probeze omorul.

„Au decât două povești abeerante ale lui Dincă și imposibil practic!”, a subliniat avocatul. În aceste condiții, dacă nu sunt suficiente dovezi pentru celelalte acuzații, respectiv răpire, viol și trafic de persoane, Gheorghe Dincă ar putea fi pus în libertate. „ Este posibil orice!”, a răspus Tonel Pop.

De altfel, Claudiu Lascoschi, unul dintre avocații din oficiu ai lui Gheorghe Dincă a afirmat, pe 17 octombrie, că „Monstrul” ar putea fi eliberat în maxim o lună de zile. Acest lucru ar fi posibil în condiţiile în care nu va fi trimis în judecată.

„În circa o lună ar trebui făcută (n.r.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat Claudiu Lascoschi.

Te-ar putea interesa și: