Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Ministrul Sănătății se spală pe mâini cu privire la IML
Cazul Caracal. Ministrul Sănătății se spală pe mâini cu privire la IML

Cazul Caracal. Ministrul Sănătății se spală pe mâini cu privire la IML

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) ''Mina Minovici'' din Capitală doar din punct de vedere administrativ.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

„Nu ştiu ce conţine plângerea (lui Alexandru Cumpănaşu – n.r.). Voi merge la Ministerul Sănătăţii, am stabilit o întâlnire cu domnul Alexandru Cumpănaşu pentru depunerea acestei petiţii.

Voi vedea ce conţine această petiţie, dar insist: din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea.

Pot să fac un control din punct de vedere administrativ”, a spus Pintea la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Întrebată dacă apreciază că ar fi necesar un control la INML, Pintea a răspuns: „Eu cred că ar fi bine să lăsăm specialiştii să îşi facă treaba”.

Marţi, Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

Reacţia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete.

„Pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: