Familiile celor două victime, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, se vor afla în sala de judecată, miercuri, pe 20 mai. Nu şi Gheorghe Dincă. Acesta nu va fi scos din penitenciar. Va fi audiat prin videoconferinţă.

Niciuna dintre părţile implicate în proces, nici inculpaţii, nici familiile şi avocaţii victimelor, nu sunt de acord cu cercetarea care s-a făcut până acum şi cer reluarea acesteia de la zero. Dincă spune că anchetatorii l-au păcălit. Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu spune că tot ce s-a făcut până acum în dosar a fost o bătaie de joc, iar cercetarea nu a avut decât un singur scop: să ascundă adevăraţii vinovaţi.

Luiza Melencu avea două cartele de pe care a vorbit cineva

Avocatul Carmen Obîrşanu, care reprezintă în instanţă familia Melencu, a întreprins şi ea propriile cercetări în această perioadă. Rezultatele la care a ajuns sunt halucinante. Dacă probele pe care le va prezenta în faţa instanţei vor fi admise, cu sigurnaţă ele vor produce un cutremur grav în Ministerul Afacerilor Interne şi în Ministerului Justiţiei. Să vedem faptele.

Luiza Melencu avea două telefoane. Mai exact, un singur aparat, la care folosea două cartele. Prima cartelă o vom numi 620, după ultimele trei cifre ale numărului. Această cartelă este un abonament, pe numele mamei Luizei, Monica Melencu. Cea de-a doua cartelă, pe care o vom numi 031, tot după ultimele trei cifre ale numărului ei, era o cartelă prepay, cumpărată tot de mama Luizei. Pe aceasta fata o ţinea în husa telefonului mobil, pentru că aparatul nu avea loc pentru două sim-uri. Această a doua cartelă, 031, Luiza o folosea doar pentru a vorbi pe facebook, cu un grup de prieteni din care făcea şi ea parte. Cartela-abonament, 620, o folosea pentru convorbirile curente. Vorbea mai ales pe WhatsAp. Atât apeluri audio, cât şi video.

Ajungem acum la momentul fatidic: Răpirea

Duminică, 14 aprilie 2019, în jurul orelor 10.30, Luiza pleacă de acasă însoţită de bunica sa, Elena Iordache. Luiza locuia cu bunicii, deşi casa părinţilor ei se află la nici două sute de metri de cea a familiei Iordache. Acum, în acea casă nu mai locuieşte decât tatăl Luizei, Claudiu Melencu. Mama fetei, Monica Melencu s-a mutat şi ea când a revenit în ţară tot la părinţii ei, respectiv bunicii Luizei, de când fata a dispărut. Casa bunicilor nu este chiar la şosea, ci câteva străzi în interiorul comunei.

Aşadar, din satul Radomir, comuna Dioşti, unde locuia, localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de Caracal, Luiza pleacă însoţită de bunica ei. Merg pe stradă aproximativ 500 de metri câţi sunt de la casa bunicilor până la şoseaua naţională care leagă Caracalul de Craiova. Acolo fata aşteaptă, alături de bunică, o maşină de ocazie care să o ducă la Caracal. Mergea în centru, la un bancomat, să scoată banii trimişi de mama ei, care la vremea aceea se afla la muncă în Anglia. Există şi un martor care se afla peste drum, adică pe direcţia de mers către Craiova şi care le-a văzut pe cele două. Martorul o şi descrie pe fată. Avea o pereche de blugi, rupți în genunchi, iar în picioare o pereche de teniși de culoare galbenă. Descrie exact ce haine și accesorii avea Luiza cu câteva minute înainte de a se urca în maşina lui Dincă, la intersecţia unde se face autostopul către Craiova, numită „La Văduva”.

După mai puţin de cinci minute de aşteptare pe marginea şoselei, opreşte o maşină. Luiza este urcată de către bunica ei în spate. Maşina pleacă. Bunica rămâne jos şi porneşte spre casă.

Luiza ajunge în Caracal, merge la bancomat, constată că nu poate scoate banii trimişi de mama ei pentru că sistemul MoneyGram nu funcţiona şi vrea să se întoarcă acasă. Porneşte înapoi către intersecţia Piaţa Victoriei, numită şi „La Văduva”, unde se face autostopul pentru Craiova, cu gândul să se întoarcă acasă. Este surprinsă de camerele de supraveghere din intersecţie, dar care sunt orientate prost şi nu surprind momentul când se urcă în maşina lui Dincă. Din cercetările noastre la faţa locului, am constatat că una dintre cele trei camere, cea din mijloc mai exact, era orientată nefiresc. În aceeaşi direcţie cu camera din dreapta ei. Deşi în mod normal, ar fi trebuit să fie orientată către mijlocul intersecţiei, chiar spre colţul magazinului de piese auto pe lângă care se vede că trece Luiza. Această cameră ar fi surprins şi momentul când fata se urca în maşina lui Dincă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE