Evenimentul Zilei > Social > Cazul bebelușului mort după botez. BOR: Preotul a fost suspendat de la slujire pe timpul anchetei
Cazul bebelușului mort după botez. BOR: Preotul a fost suspendat de la slujire pe timpul anchetei

Cazul bebelușului mort după botez. BOR: Preotul a fost suspendat de la slujire pe timpul anchetei

Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunșat că preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară.

Cazul bebelușului mort după botez. BOR: Preotul a fost suspendat de la slujire pe timpul anchetei.

Vasile Bănescu a precizat că orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde se desfăşoară ancheta.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunţa luni că va stabili circumstanţele în cazul bebeluşului care a decedat după botez, precizând că a luat deja legătura cu preotul care a oficiat slujba şi cu persoanele prezente la ritual. Sursa citată preciza că, după ce se vor stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie, se vor decide şi măsurile necesare a fi impuse.

Cazul bebelușului mort după botez. BOR: Preotul a fost suspendat de la slujire pe timpul anchetei

Un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului. L-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Potrivit unor martori, copilul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă. Iar problemele au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir. Familia s-a speriat în momentul în care copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă.

Reacția  Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

„Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor. Însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu. Să îi întărească! Să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin. Care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți. Pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie. Și a decide măsurile necesare”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: