Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Alexandra. Șeful DIICOT aruncă bomba. Ale cui sunt oasele?
Cazul Alexandra. Șeful DIICOT aruncă bomba. Ale cui sunt oasele?

Cazul Alexandra. Șeful DIICOT aruncă bomba. Ale cui sunt oasele?

Felix Bănilă, șeful DIICOT, nu a exclus varianta ca Luiza Melencu să fie încă în viață, în schimb despre Alexandra Măceșanu arată că raportul INML e clar.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a precizat că raportul INML arată că oasele găsite în butoiul din casa din Caracal conțin ADN-ul Alexandrei, de aceea anchetatorii consideră că lucrurile sunt deja clare, însă cercetările nu sunt oprite.

„La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezultă că a fost identificat profilul genetic al minorei, în proporție de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, însă cercetările continuă”, a declarat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

„Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă”, a spus, totuși, șeful DIICOT.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a depus o plângere la Parchetul General prin care cere anchetă penală la INML. Cumpănașu a subliniat că specialiștii INML s-au grăbit în privința analizelor care arată că oasele din butoiul din casa lui Gheorghe Dincă au ADN-ul minorei.