Evenimentul Zilei > Justitie > CAZANCIUC: Suspiciunile asupra magistraţilor trebuie clarificate
CAZANCIUC: Suspiciunile asupra magistraţilor trebuie clarificate

CAZANCIUC: Suspiciunile asupra magistraţilor trebuie clarificate

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că orice suspiciune trebuie verificată și că nu se poate lăsa să planeze asupra magistraților suspiciuni că ar exista printre ei agenți sub acoperire.

Întrebat dacă se poate vorbi despre agenți sub acoperire în rândul magistraților, ministrul Justiției a spus că din punct de vedere legal nu poate exista așa ceva, informeză Agerpres.

Din acesst punct de vedere legea este foarte clară: nu poate exista așa ceva", a explicat Cazanciuc.

Cazanciuc a vorbit și despre propunerea judecătorului Horațiu Dumbravă de a îl folosi pe Klaus Iohannis ca mediator în scandalul acoperiților în justiție, spunând că nu contestă buna intenție a judecătorului.

Judecătorul Horațius Dumbravă a propus marți plenului CSM să fie invitat președintele Klaus Iohannis la o viitoare ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea de mediator.

Pentru susținerea propunerii, Dumbravă a invocat art. 133 alin. 6 și art.80 din Constituție

Propunerea a avut loc în contextul discutării solicitărilor Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Asociației Magistraților din România și Asociației Procurorilor din România privind sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua verificări legale în vederea stabilirii posibilei afectări a independenței justiției și magistraților de către SRI. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: