Cadavrul se află în locuință, de la ora 10:00, iar cei de la DSP și Medicină Legală pasează responsabilitatea de la unii la ceilalți, scrie antena3.ro.

Fiica femeii decedate a explicat, pentru Antena 3, situația în care se află cadavrul acesteia.

„Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv. Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că e sunt declarată izolată!”, explică fiica acesteia.

De la DSP mi-au spus să le trimit un email și să declar că sunt contact direct și să obțin de la ei o derogare ca să pot să merg să îmi îngrop mama. Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”, acuză fiica femeii.

Femeia trebuie să obțină un document, ea fiind izolată, pentru a se putea deplasa în provicie, acolo unde urmează să fie aibă loc înmormântarea.

Femeia speră acum ca autoritățile să găsească o soluție pentru drama ei. Soțul ei este confirmat pozitiv, iar ea nu are voie să părăsească domiciliul, nefiind testată pentru noul coronavirus. Reporterul Antena 3 Sergiu Cora a încercat să sune la DSP pentru a obține un punct de vedere, însă instituția nu a putut fi contactată.

Până astăzi, 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost 823 de cazuri noi de COVID-19, din 8.045 de teste efectuate, iar numărul românilor internați la Terapie Intensivă ajung la 419 pacienți.