Evenimentul Zilei > Social > Caz incredibil! Doctoriţa a ieşit din comă după 4 luni și a aflat că e mamă de gemeni
Caz incredibil! Doctoriţa a ieşit din comă după 4 luni și a aflat că e mamă de gemeni

Caz incredibil! Doctoriţa a ieşit din comă după 4 luni și a aflat că e mamă de gemeni

O doctoriţă răpusă de Covid-19 a stat în comă patru luni de zile. Între timp, medicii au făcut o minune, au salvat gemeni din pântecul femeii.

Doctoriţa a fost în comă din pricina infecţiei cu Covid-19, care i-a înrăutăţit foarte mult starea de sănătate. Odată trezită, iată surpriza descoperită: era bine şi născuse între timp şi doi gemeni.

În comă, doctoriţa noastră a născut gemenii

Perpetual Uke, doctoriţă în serviciul naţional britanic, a contactat coronavirus, probabil la muncă. Starea sa de sănătate însă s-a agravat brusc şi colegii săi au considerat necesar să-i inducă coma şi s-o intubeze pentru a-i putea salva viaţa.

În cursul spitalizării sale a dat viaţă gemenilor pe care-i aştepta… şi când s-a trezit din comă, mulţumită unei evidente îmbunătăţiri a stării sale de sănătate, a descoperit şi minunea că a devenit mamă.

„Am fost atât de emoționant”, a spus Perpetual Uke când și-a văzut bebelușii pentru prima oară

Când i s-a spus că nou-născuţii au făcut deja cunoştinţă cu lumea înconjurătoare, cu viaţa, trecuseră deja 16 zile de la miraculoasa naştere. Femeia, de fapt rămăsese în îngrijirea spitalului din Birminghm timp de 4 luni de zile din pricina stării sale grave de sănătate.

„Atunci când m-am trezit a fost foarte greu să înţeleg ceva, eram într-o confuzie totală, capul îmi vâjâia, din pricina unei lungi sedări”, a povestit doctoriţa presei locale.

„La început, credeam că i-am pierdut pe bebeluşi. Apoi, când i-am văzut prima oară, a fost atât de emoţinant încât îmi lipsesc cuvintele pentru a vă descrie acele momente magice. Eram în primul rând fericită că sunt vii, dar imediat după, bineînţeles că m-am îngrijit cu pasiunea unei mame fericite de ei, mai ales că erau prematuri”, a spus mama extrem de fericită.

Din fericire pentru Uke și familia ei, gemenii ei – fetița Palmer și fratele ei Pascal – se simt bine și își revin în unitatea de terapie intensivă neonatală din spital după nașterea prematură.

La naştere, pruncii aveau 750 de grame unul şi ceva mai mult celălalt, 800 de grame. Au stat 116 zile în spital, acum însă se simt minunat şi s-au întors acasă împreună cu mama lor, scrie Leggo.

Uke, consultant în reumatologie la Birmingham City Hospital din Anglia, a dezvoltat simptome asemănătoare gripei în luna martie,  fiind de 24 de săptămâni însărcinată. Imediat a fost pusă la ventilator și totodată într-o comă indusă la Spitalul Queen Elizabeth, a informat presa.

„A fost cu adevărat terifiant”, a spus soțul ei Matthew pentru BBC. „Fiecare zi care trecea, nu făceam altceva decât să sper ca soția mea să nu se va afla printre cei morți de Covid-19”.