Evenimentul Zilei > International > Caz cutremurător! Copilul unei familii de români din Italia a murit la doar 4 ani
Caz cutremurător! Copilul unei familii de români din Italia a murit la doar 4 ani

Caz cutremurător! Copilul unei familii de români din Italia a murit la doar 4 ani

Un copil român de doar patru ani a murit în urma unui atac de cord în Italia.

Lucas avea doar 4 ani și locuia cu familia lui în Italia, în San Demetrio ne’Vestini, regiunea Abruzzo. El a murit din cauza unui atac de cord.

De când s-a născut, micuțul a fost afectat de o boală congenitală gravă și făcea aproape în permanenţă crize respiratorii din ce în ce mai severe.

El a făcut un atac de cord şi a fost transportat în stare foarte gravă la un spital din L’Aquila. Medicii l-au declarat pe Lucas caz de cod roşu, după ce și-au dat seama cât de gravă e situația lui.

Din nefericire, însă, nu s-a mai putut face nimic pentru el. La scurt timp după ce a ajuns la spital, Lucas a fost declarat mort.

„Îi ştiu pe părinţi şi le-am întâlnit băiatul cel puţin o dată. Sunt foarte bine integraţi în comunitatea noastră. Din câte ştiu, băiatul avea o problemă gravă de sănătate. Totuşi, graţie eforturilor tuturor şi în special a părinţilor, a putut să meargă măcar şi pentru o scurtă perioadă de timp la grădiniţă.

Este o lovitură dureroasă pentru întreaga comunitate. Este o zi foarte tristă”, a declarat Silvano Cappelli, primarul localităţii San Demetrio ne’Vestini, afectat de moartea copilului, informează Gazeta românească.