Evenimentul Zilei > Social > Cauzele apariției ridurilor, dezvăluite de medici
Cauzele apariției ridurilor, dezvăluite de medici

Cauzele apariției ridurilor, dezvăluite de medici

Ridurile, cu care femeile se luptă zi de zi, au dat naștere industriei de produse cosmetice, de întreținere sau întinerire a pielii. Iată câteva cauze ale apariției ridurilor, dezvăluite de experții Dr Aamer Khan și Nataliya Robinson pentru The Sun.

Obrajii

Dacă pielea de pe obraji este uscată și rigidă, este un semn al deshidratării. Din cauza deshidratării pot să apară și anumite riduri, dar Dr Khan are vești bune: „Nu sunt riduri definitive. Odată ce pielea a fost hidratată, ridurile ar trebui să dispară”.

Gura

Ridurile provocate de zâmbet apar de la nas până la gură. Unii oameni au riduri proeminente, iar alții, de aproximativ aceeași vârstă, ar putea să prezinte foarte puține. Dar asta nu înseamnă că respectivele persoane au expriementat un nivel mai scăzut al fericirii. Factori precum tipul pielii și tonul determină din timp felul în care se vor vedea ridurile provocate de zâmbet.

Buzele

Fumatul nu creează un dezastru doar pentru organele interne ale corupului uman, ci afectează și din punct de vedere estetic pielea. Fumatul creează formațiuni radicale nocive pentru celulele pielii, colagen și sistemul limfatic. „Și mai evident este faptul că liniile de pânză de păianjen din jurul gurii se întâlnesc cel mai des la persoanele fumătoare”, a declarat Nataliya Robinson.

Ochii

Ridurile de la ochi sunt printre primele care apar și sunt puternic influențate de razele de soare. „Puțin soare poate avea efect pozitiv, dar expunerea excesivă la razele UV ne slăbesc celulele pielii și vasele de sânge”, spune Dr Khan.

Fruntea

Încruntarea favorizează apariția ridurilor la frunte, între sprâncene. Mai precis, „stresul și anxietatea cresc producției hormonului cortizol, care distruge colagenul și conduce la formarea de riduri”, a declarat Dr Khan.

De asemenea, persoanele care suferă de anxietate pot forma riduri proeminente orizontale în zona frunții.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: