Evenimentul Zilei > Social > Cauza nebănuită a durerilor de spate. Cât de importantă este salteaua pe care dormim
Cauza nebănuită a durerilor de spate. Cât de importantă este salteaua pe care dormim

Cauza nebănuită a durerilor de spate. Cât de importantă este salteaua pe care dormim

Durerile de spate, mai ales cele care apar pe timpul nopții, pot fi cauzate de salteaua pe care dormim. De aceea, este important să ținem cont de poziția în care dormim atunci când ne cumpărăm o saltea.

Durerile de spate apărute în timpul nopții pot fi chinuitoare. Din cauza lor nu avem un somn odihnitor și ajungem să ne trezim obosiți. O cauză a acestor dureri poate fi și salteaua folosită. Pe piață există multe tipuri de saltele care promit somnul perfect. Trebuie doar să o alegeți pe cea care vi se potrivește. Durerile de spate pot avea însă și multe alte cauze. Din acest motiv este indicat și un control medical.

În general, o alegere sigură este o saltea cu fermitate medie, care să aibă o grosime de 25-30 de cm. Aceasta trebuie însă schimbată o dată la zece ani, deoarece se uzează cu timpul.

„Nu toate tipurile de saltele sunt potrivite pentru durerile de spate. Unele studii sugerează că o saltea de fermitate medie este cea mai bună alegere pentru persoanele cu dureri cronice de spate.

Dacă vă mișcați mult în timpul nopții și suferiți de dureri inflamatorii, nu vă veți putea odihni pe o saltea rigidă“, explică medicul François Duforez, potrivit Sante Magazine.

Cum alegem salteaua

Salteaua trebuie aleasă și în funcție de poziția în care dormim. Astfel, persoanele care obișnuiesc să doarmă pe spate au nevoie de o saltea fermă, dar elastică, care să-i ofere corpului suport lombar, precum cea cu spumă de memorie. Cei care dorm pe spate au nevoie de o saltea cu fermitate medie pentru distribuția egală a greutății, Este recomandată o saltea cu arcuri individuale.

Persoanele care dorm pe burtă ar trebui să aleagă o saltea mai rigidăm (mai tare) la interior, dar cu un strat superior mai moale. Ideală este cea confecționată din latex, potrivit doctorulzilei.ro.

Exerciții simple

Puteți ameliora durerile de spate, care pot apărea pe timpul nopții, dacă faceți câteva exerciții ușoare pentru a vă întinde mușchii înainte de culcare.

Stați în poziție de fandare, puneți-vă mâinile pe șolduri și mișcați pelvisul și trunchiul înainte până când simțiți că mușchii se întind.

O altă variantă este să stați pe spate și să vă îndoiți genunchii. Apropiați tălpile și aduceți călcâiele cât mai aproape de corp și repetați mișcarea de câteva ori, până simțiți că presiunea din șolduri este eliminată.